500 palacsintát osztottak ki a Lencsési Gyermeknapi Előzetesen

2024. május 17. 19:45 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A rossz idő ellenére idén is nagy érdeklődés övezte a Lencsési Gyermeknapi Előzetest a helyi közösségi ház és a mellette található Féja Géza téren. A több, mint három évtizedes rendezvényen számos program várta az érdeklődőket, a szervezők pedig 500 darab palacsintát is kiosztottak a fiataloknak.

Délután négy órától szabadtéri játszóházzal, légvárral, lovaglással és kézműves foglalkozásokkal kezdődött el a lakótelepen hagyománynak számító rendezvény. Ezzel egy időben a gyerekek Jimmy bohóc vásári komédiáját élvezhették, majd a  Lencsési Óvoda nagycsoportosai foglalták el a nagyszínpadot. Időközben a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai által készített mintegy 500 palacsintát is megkóstolhatták a gyerekek.

 

 

A palacsinták kiosztásában Csányi Illés önkormányzati képviselő segédkezett. Az eseményen jelen volt Varga Tamás alpolgármester és Szarvas Péter polgármester is.

A Lencsési lakótelepen mintegy 14 ezren laknak, köztük nagyon sok gyermek, hiszen mind a három óvoda telt házzal működik minden évben. Szeretnénk a kisgyermekes családoknak örömet okozni ezzel a rendezvénnyel, és természetesen néhány nap múlva, a városi gyermeknapra is várunk mindenkit szeretettel – mondta el Szarvas Péter. 

Békéscsaba polgármestere hozzátette: nagyon aktív a Lencsési Közösségi Ház kollektívája, hiszen rengeteg eseményt szerveznek, amelyekre hagyományosan nagy az érdeklődés.

A behir.hu kérdésére több helyi szülő és fiatal elmondta, hogy évek óta látogatják a rendezvényt, és előszeretettel próbálják ki a közösségi ház által szervezett foglalkozásokat, szórakozási lehetőségeket.

 

 

Annyi az új elem az idei programban, hogy a több mint 30 éves hagyományt megtörve a pünkösdi hétvége miatt most nem szombaton, hanem pénteken rendeztük meg. Én is kíváncsian voltam, hogy mennyien fogadják majd el meghívásunkat, de úgy tűnik hogy pénteken is szeretnek kilátogatni a kedves szülők illetve a gyerekek a Féja Gáza térre, mi pedig igyekeztünk egy rövid, de nívós programot összeállítani – mondta el Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház tagintézményvezetője.

Az eseményen Kerekes Judit vezetésével felléptek a Lencsési Iskola művészeti csoportjai, valamint bemutatót tartott a közösségi házban működő Taekwondo ovis csoport is Krajcsovics István négy danos mester vezetésével, végül a Kacagó Bábszínház A három kismalac című mesejátékával zárult a gyermeknapi előzetes.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL