A csabai piac híres a minőségi árukészletéről és helyi, termelői élelmiszer alapanyagairól. A vásártérre látogatókat szombaton délelőtt túrós csusza és harcsasült kóstoló várta.
– Jó itt kint lenni, szép ez a piac és kulturált helyszín is. Örülünk a finomságoknak, jól esett kapni belőle, és az sem elhanyagolható az itt vásárolt áru is rendkívül jó minőséget képvisel – mondta el Horváth Imre, aki feleségével együtt érkezett a piacra és ült le falatozni.
A piaci látványfőzés nem csupán finom falatokat ad, de gyakorlati célokat is szolgál. Erről már Brlázs Róbert, vidékfejlesztési szakértő beszélt.
– Kifejezetten az a célunk, hogy a magyar emberek megismerjék a kézműves termékeket, megismerjék azokat a családokat, akik ezzel foglalkoznak, mert a globalista világban szerintem a leginnovatívabb termelői kör most a vidéken maga a kézműves, akinek mindig új dolgot kell kitalálnia – fogalmazott a szakértő, a Magyar Nemezti Vidéki Hálózat képvieletében.
Az esemény szervezője, Frankó Attila kiemelte: a program az Agrárminisztérium és a Hermann Ottó Intézet támogatásával valósulhatott meg.
– Boldogság van, ide leültek az emberek, itt vannak, kóstolgatják az ételeket, vásárolnak, és ide nemcsak Békéscsabáról jönnek, hanem a régióból, sőt, még a határon túlról is érkeznek érdeklődők, vásárlók – tette hozzá a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke.
Az eseményt egy igazi sztárfellépő, a békéscsabai származású Juhász Adrienn operett énekesnő műsora zárta.