Frankó Attila nem győzte kanalazni a frissen főtt ínyencséget a vendégeknek, hiszen pillantok alatt megteltek a vásártér közösségi terének asztalai. Az egyesületvezető kiemelte, Szarvas Péter felkérésére tartja ezeket a látványfőzéseket, amelyek segítik a békéscsabai piac népszerűsítését és élénkítik a helyi, vármegyei termékek iránti érdeklődést.
– A piacon megtalálható Békés vármegyei, prémium minőségű zöldségekből készült a lecsó, amelynek most az a különlegessége, hogy brokkolit is főztünk bele és természetesen az elmaradhatatlan jó csabai kolbászt. A mai napon hatszáz adagot kóstoltatunk meg a piac vendégeivel, az összetevőket pedig bárki beszerezheti a vásártér árusaitól. Nagyon nagy boldogság ez mindenki számára, hiszen ez egy közösségépítő főzés – ismertette Frankó Attila.

A csikós ruhába bújt főszervező kiemelte, a látvány- és közösségi főzés hamarosan folytatódik, annál is inkább, mert nemrég egy őstermelő felajánlott több tíz kiló káposztát a porgram számára, így már az is meg van, hogy káposztástészta várja majd a kilátogatókat.

Frankó Attila és csapata nem csak az ízletes finomságról gondoskodott, a hatalmas meleg miatt vizet is osztott a lecsó mellé.