Frankó Attila látványfőzést rendezett a csabai piacon

12:04 | Fajó Attila

Helyi alapanyagokból és élőzenés fűszerezéssel készült lecsó és brindzás haluska a békéscsabai piacon múlt pénteken. A kezdeményezés célja, hogy minél többen megismerkedjenek a helyi termelők áruival és a vásárcsarnok nyújtotta lehetőségekkel.

A 6000 négyzetméteres fejlesztés Békéscsaba büszkesége lehet, hiszen országosan is egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi termelők és kézművesek megfelelő és modern körülmények között értékesíthessék termékeiket. A piac fenntartóinak és a város vezetésének kitűzött feladata, hogy közösségi térré varázsolja a létrejött komplexumot, így az maradék nélkül betölthesse a funkcióját, és az egész térségben is helyi gazdaság erősítő feladatokat láthasson el. 

Ennek a törekvésnek a részeként tartott látványfőzést Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke, akit a város polgármestere kért fel arra, hogy népszerűsítse a piacot, illetve a helyi termelők minőségi alapanyagait. 

– Kiváló hozzávalókat tudtunk beszerezni innen a főzéshez, gyakorlatilag minden kellékünk, alapanyagunk a helyi termelők munkáját dicséri. Kabai Gábor barátom élőzenével fűszerezte meg a napot és több száz adag kóstolót volt alkalmunk szétosztani a kiváncsi érdeklődőki és jelenlévők között – mondta el Frankó Attila, hozzátéve, hogy egymás után négy szombaton lesz lecsó- és brindzás haluska-főzés a piacon a helyi termelők alapanyagaiból.

További programok »

Friss hírek

Garabonciás kampányhappening – zsúfolásig megtelt a Csabagyöngye

A 32. Csabai Garabonciás Napok a fáklyás felvonulás másnapján már hagyományosan a kampányhappeninggel folytatódott. Ilyenkor a 7 csapat mindegyike fellép a színpadon egy szabadon választott műfajban az elektorok és a zsűri előtt, ahol bemutatják a saját stábjukat, pártjukat és programjukat.
19:44
FEL