A helyi kistermelők portékáinak népszerűsítésére a város polgármestere kérte fel Frankó Attilát, aki látványfőzést tart a csabai piacon kapható termékekből. Első alkalommal szeptember 30-án várta finom falatokkal a látogatókat, azóta pedig minden második szombaton készített a helyben kapható alapanyagokból ételeket, például fűszeres csirkemellet, brindzás haluskát vagy mákos gubát.
– Az ételekhez szükséges termékeket mind itt szereztem be a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. támogatásával. Itt, Kelet-Magyarország legnagyobb és legmodernebb piacán nagyon jó minőségű termékeket lehet vásárolni, ezekből pedig finom, minőségi ételeket lehet készíteni. Én csak kóstoltatok, tehát ezzel nem zavarom az itteni vendéglátósok forgalmát. Élőben Kabai Gábor barátunk zenél, csodálatos hely Békéscsaba és ez a piac, nagy szeretettel jövök ide főzni – mondta el Frankó Attila.
Idén öt alkalommal várták helyi alapanyagokból készített finomságokkal a piacra látogatókat. A program jövőre tovább folytatódik, a tervek szerint minden hónapban lesz látványfőzés és Csabai Ízek Vására a piacon.