Dr. Steinmetz Barnabás: Lehet egyszerre eredményesen tanulni és sportolni is

2019. március 2. 08:51 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Újabb állomásához érkezett a „Sportolj együtt olimpikonokkal” elnevezésű programsorozat, ezúttal dr. Steinmetz Barnabás látogatott el a Petőfi Utcai Általános Iskolába. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó nem csupán sikerekben gazdag pályafutásáról mesélt a gyerekeknek, hanem sportolt is a fiatalokkal.

 

 

Ahogy, arról korábban már beszámoltunk az idei tanévben is számos olimpikon érkezik Békéscsabára. Az Erzsébethelyi iskola, és a Kazinczy Ferenc iskola után a Petőfi utcai iskolában folytatódott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott programsorozat.

Dr. Steinmetz Barnabás a magyar vízilabda válogatottal nyerte 2000-ben a Sydney-ben, valamint 2004-ben Athénban az olimpiát. A program első részében az egykori vízipólós az élsportolói pályafutásának emlékezetes pillanatait idézte fel az általános iskolásoknak.

Az előző tanévben egy másik olimpiai bajnok pólós, Fodor Rajmund látogatott el az iskolába a "Sportolj együtt olimpikonokkal" elnevezésű programsorozattal. Már az az előadás annyira sikeres volt, hogy az iskola azóta is szorosan együttműködik a helyi vízilabda klubbal.

– Szeptembertől közel 30 gyerek jár vízilabdázni. A gyerekek nagyon szeretnek sportolni, mindenféle sportot szeretnek. Az hogy élőben beszélgethetnek ilyen kiemelkedő eredményeket elért sortolókkal, mindenképpen motiválóan hat rájuk. Jó példa lehet erre, hogy nálunk ugyan nincs sporttagozatos osztály, mégis a békéscsabai iskolák között rendezett diákolimpiát megnyerték a tanulóink – emelte ki Klimaj Klára, a Petőfi Utcai Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

 

Dr. Steinmetz Barnabás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó nem csupán sikerekben gazdag pályafutásáról mesélt a gyerekeknek, hanem sportolt is a fiatalokkal Petőfi Utcai Általános Iskolában. Fotó: Tóth Áron

Dr. Steinmetz Barnabás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó mesélt a gyerekeknek és sportolt is a fiatalokkal az iskolában (fotó: Tóth Áron)

 

 

 

 

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó elmondta: fontos, hogy olyan példaképeket állítsunk a gyerekek elé, akik arra inspirálják őket, hogy a tanulás mellett elinduljanak a sport, vagy akár az élsport felé.

– Fel kell mérni, ők hogyan tudják a tanulás mellett beosztani az idejüket és az energiájukat úgy, hogy mindkét helyen helyt tudjanak állni. Nem egyszerű ezt összeegyeztetni, de arra is van számos példa, hogy ez sokaknak sikerült. Ugyanakkor több szerepben megfelelni, van amikor nagy nehézségeket, vagy akár törést is okoz az életben. Arra próbáltam őket buzdítani, hogyha elérkeznek egy ilyen ponthoz, ne adják fel rögtön – hangsúlyozta dr. Steinmetz Barnabás az egykori vízilabdázó, aki ma már gyakorló ügyvéd.

Az előadást követően az egykori olimpikon együtt sportolt a gyerekekkel. Az iskola épületében nem volt arra lehetőség, hogy az egykori pólós vízbe szálljon, de egy labda gyorsan a kezébe került, Békéscsabán mi más, mint egy röplabda.

A péntek délelőtti előadás után a kétszeres olimpiai bajnok, a délutánt a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumban töltötte.

 

További programok »

Itthon

Cafeteria: Állták a cégek az év eleji változásokat

A hazai nagyvállalatok a béren kívüli juttatások szabályozásának év eleji módosítása után is a megszokott módon jutalmazzák munkavállalóikat. A Világgazdaság által megkérdezett cégek a dolgozók megtakarításait és a családbarát juttatásokat részesítik előnyben.
06:42
FEL