Vízilabda: Klasszis szélsőtől tanulhattak a csabai pólósok

Kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó segítette az ifjú csabai pólósok felkészülését! Fodor Rajmund, Sydney és Athén aranyérmese a HISZEK Benned Sport Program részeként érkezett Békéscsabára és tartott edzést az Árpád fürdőben.

Egy átlagos hétköznaphoz hasonlóan zajlott a bemelegítés a medence partján. Pár perccel később azonban a magyar válogatott korábbi legendás balszélsőjével egészült ki a csabaiak szakmai stábja. A rendhagyó edzés elején jött a gyors eligazítás, majd pár pillanattal később már vízben voltak a fiatalok, akik főként a szoros emberfogást, valamint a különböző támadó és védekező szituációkat gyakorolhatták.

– Bízom benne, hogy minden fiatal vízilabdásnak ez egy pozitív élmény, és egy nagy lökést adhat a karrierjükben. Próbálom átadni azt a tudást az utánpótlásban játszóknak, amit a több mint 30 éves vízilabdás karrierem alatt magamba szívtam – fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.

Fodor Rajmund a Hiszek Benned Sport Programnak köszönhetően látogatott Békéscsabára, ahol két iskolában is együtt mozgott a fiatalokkal és élménybeszámolót is tartott. A csabai klubnál fontosnak tartják, hogy ne csak tudást, hanem élményeket is adjanak a fiatal játékosoknak, így nem maradhatott el a közös tréning.

– Igazi nagy bajnoktól, testközelből tanulhatnak. Egyrészt ez nagy élmény a gyerekeknek, talán sokkal jobban rögzülnek is bizonyos szituációk. Nem mellékesen Fodor Rajmund anno 10-15 évvel ezelőtt korának és posztjának nemzetközi klasszisa volt a válogatott baloldalán mind védekezésben, mind támadásban – emelte ki dr. Szilágyi Kristóf, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedző.

Az ifjú pólósok a gyakorlatok után megoszthatták tapasztalataikat a kétszeres olimpiai bajnokkal, aki igyekezett tanácsaival segíteni a fiataloknak.

– Jó volt, főleg a szoros emberfogásos feladat. Azt lehetett megtanulni, hogy nem muszáj mindig lerúgni magadat az ellenfélről, hanem csak jól kell tudni helyezkedni és úszni – árulta el az egyik csabai tehetség Bozgán Bence.

A Hiszek Benned Sport Program márciusban is folytatódik, a tervek szerint további hazai élsportolók látogathatnak Békéscsabára.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,