Fejest ugrottak a munkába – Elkezdték a felkészülést a vízilabdás fiatalok

2019. július 25. 16:19 | Papp Ádám Sándor

Alig egy hónapos szünet után ismét fejest ugrottak a munkába a Swietelsky-Békéscsaba vízilabda együttes utánpótlás játékosai. A fiatalok hétfőn kezdték meg felkészülést az új szezonra a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőben.

Az edzők a felkészülés első hetében a fizikális erősítésre helyezik a hangsúlyt, ahol az elsődleges cél a megfelelő forma visszaszerzése. A fiatalok közül sokan várták már, hogy a szünet után megint együtt edzhessenek a játékostársakkal.

– Nagyon jól telt a szünet, kellett a kikapcsolódás, de vártam, hogy újra találkozzak a barátaimmal és elkezdjük a felkészülést az új idényre – mondta izgatottan Pónya Tibor, a Swietelsky-Békéscsaba utánpótlás játékosa.

A 15-16 éves pólósok többsége azzal a céllal vág neki a 2019/2020-as bajnoki szezonnak, hogy tovább fejlődjön mind támadójátékban, mind védekezésben, és akár új pozícióban is megállja a helyét.

– Meg szeretnék tanulni másik poszton, átlövőként is játszani. Ezzel az a célom, hogy több játékrendszerben is bevethető legyek – árulta el Gellény Zétény utánpótlás játékos.

A Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője elmondta: konkrét célkitűzéseket még nem vázoltak a fiataloknak az új idényre, de annyi biztos, hogy szeretnének jobb helyen végezni az utánpótlás csapatokkal, mint az előző szezonban.

– Úgy gondolom, hogy idén a serdülő és ifi csapatunk számára is reális az első öt-hat hely bármelyike. Az előző szezonban is meg volt ebben a potenciál, levontuk a 2018/2019-es idény logisztikai és szakmai konzekvenciáit, s azokból építkezhetünk – fogalmazott Dr. Szilágyi Kristóf, a csabaiak trénere.

A serdülő csapat jövő héten Szentesen vesz részt egy három napos felkészülési tornán, míg az ifjúsági együttes két hét múlva, Hódmezővásárhelyen méretteti meg magát egy barátságos mérkőzéseken. A bajnokság kezdési időpontja jelenleg még nem ismert, de a szezon várhatóan augusztus végén, szeptember elején rajtol majd.

További programok »

FEL