Vízilabda: Három heti munka után jön az első próba az utánpótlásnak

2018. augusztus 9. 11:05 | behir

Csaknem egy hónapos átmeneti, illetve pihenő időszakot követően immár harmadik hete újra munkába állt a Swietelsky-Békéscsaba utánpótlása. Az edzők mindenkit megmozgatnak a legkisebbektől az ifjúsági korosztályig, sokaknak heti hét-nyolc edzést vezényelve.

Szentesen lezajlott az idei Diapolo Kupa nemzetközi torna első felvonása, ám ezen még nem vettek részt a csabai fiatalok, ugyanis dr. Szilágyi Kristóf vezetőedző úgy vélte, nagyon a felkészülés elején tartanak csapataink, ezért korai lenne vízre szállniuk mérkőzéseken - írja a csabai klub hivatalos oldala.

— Kemény három héten vagyunk túl, ahol egyelőre a nagy terhelésre tettük a hangsúlyt, kevésbé a játékosságra, a labdás tréningekre, a taktikai és technikai elemekre — fogalmazott a vezetőedző. — Most viszont útra kel a három, az országos bajnokságra készülő együttesünk, és Hódmezővásárhelyen ugranak vízbe fiataljaink a Diapolo Kupa újabb állomásán. Mégpedig az ifjúsági, a serdülő és gyermek korosztályos csapataink.

Mint emlékezetes, a korábbi években Békéscsaba volt a Diapolo Kupa egyik állomása, most a vásárhelyiek vették át a rendezés jogát, ahová több mint negyven pólósunk utazik, hogy három napon át zsinórban játssza a mérkőzéseket.

— A munka elején járunk, egy megterhelő széria után, ezért nem is az a fontos, hogy hogyan szerepelnek csapataink, hanem sokkal nagyobb jelentőségű, hogy megtörjük a hétköznapi monotóniát — folytatta dr. Szilágyi Kristóf. — Továbbá keressük azokat a utánpótláskorú játékosainkat, akik az országos bajnokságban játszanak majd az új szezonban, illetve kik lesznek azok, akik a nemzetközi vidékbajnokságban kapnak majd szerepet. Annál is inkább, mert akadtak olyanok, akik végleg leálltak, de voltak visszatérők is. Némileg átrendeződött az edzők beosztása is, a jövőben a serdülő és ifjúsági csapatainkkal Ajtai Miklós és Mucsi Zsolt foglalkozik. Itt érthető a kettősség, hiszen több serdülő korcsoportos az ifik között is rendre helyet kap majd. A gyermek korosztályúakat Csabai Zoltánnal közösen jómagam viszem tovább. És a napokban bekapcsolódott a munkába Fodor Ádám is, aki szintén az utánpótlás terén kap szerepet. A legkisebbekkel pedig továbbra is Dobra Róbert és Túri Gergő foglalkozik.

A hódmezővásárhelyi Diapolo Kupán az ifjúságiak mezőnyébe hat magyar, a serdülőknél hét csapat (öt magyar és két határon túli) méri össze tudását. A gyermekeknél nyolc nevezés érkezett (négy hazai és ugyanannyi külföldi), őket két csoportba sorolták, továbbá rendeznek ebben a korosztályban leánytornát is négy résztvevővel.

Ami pedig a mieinket illeti, a következő mérkőzéseken ugranak vízbe:

Ifjúságiak (2000-2001-as születésűek). Augusztus 10., péntek, 14.00: Swietelsky-Békéscsaba—Szegedi Vízipóló Suli. 18.00: Swietelsky-Békéscsaba—Hódmezővásárhelyi VSC. Augusztus 11. szombat, 14.00: Swietelsky-Békéscsaba—Csongrádi VVSE. 19.00: Swietelsky-Békéscsaba—Kaposvári VK. Augusztus 12., vasárnap, 12.00: Swietelsky-Békéscsaba—Szentesi VK.

Serdülők (2002-2003). Augusztus 10., péntek, 9.00: Swietelsky-Békéscsaba—Turun Uimarit Turku (finn). 16.00: Swietelsky-Békéscsaba—Oázis SC, Budapest. Augusztus 11. szombat, 12.00: Swietelsky-Békéscsaba—Delfinas Vilnius (litván). 16.00: Swietelsky-Békéscsaba—Kaposvári VK. Augusztus 12., vasárnap, 7.00: Swietelsky-Békéscsaba—Hódmezővásárhelyi VSC. 14.00: Swietelsky-Békéscsaba—Szegedi Vízipóló Suli.

Gyermek korcsoport (2004-2005). Augusztus 10., péntek, 12.00: Swietelsky-Békéscsaba—Szegedi Vízipóló Suli. 17.00: Swietelsky-Békéscsaba—Delfinas Vilnius (litván). Augusztus 11. szombat, 8.00: Swietelsky-Békéscsaba—Hódmezővásárhelyi VSC. 14.00 órától keresztjáték. Augusztus 12., vasárnap, 7.00 órától: helyosztók.

 

További programok »

FEL