Vízilabda: Csabai iksz, maradt a számolgatás

2019. május 5. 11:14 | behir

Óriási tétmérkőzés várt Swietelsky-Békéscsaba vízilabdacsapatára szombaton este, amikor hazai környezetben, immár sátor nélküli medencében fogadta az egyik nagy riválist, az egri csapatot. Még egy forduló hátra van az idei bajnokságból, ám nem dőlt el még semmi, kivéve, hogy a MAFC 113 csapata biztos búcsúzó. Viszont a másik vonal alá kerülő csapatnak annyi esélye megmarad, hogy az OB II második helyezettjével még osztályozót játszhat.

 

Swietelsky-Békéscsaba—Eszterházy Károly Egyetem és Szabadidős SC, Eger 5—5 (1—1, 0—1, 2—2, 2—1)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 5. forduló, Békéscsaba, 200 néző. V.: Pásztor Antal, Juhász Tibor.

Békéscsaba: Ormai — Gellény, Sóvári 1, Mikházi, dr. Szilágyi 1, Ajtai, Takács 1. Cs.: Vidovenyecz, Páll 2, Mucsi, Hesz, Borsos. Edző: dr. Szilágyi Kristóf, Fodor Ádám, Csabai Zoltán. Eger: Benedek — Antal 1, Tomozi, Mata 2, Nagyváradi, Jakab 2 (2), Némethy. Cs.: Szabó E., Varga M., Halmos, Darmos, Ridzyk, Petrovai. Edző: Tóth Péter, Tóth Kálmán. Gól emberelőnyből: 8/1, ill. 7/0. Büntetők: 0/0, ill. 2/2. Kiállítás cserével: Mucsi, ill. Varga M. Az eredmény alakulása: 0—1, 1—1, 1—3, 3—3, 3—4, 4—4, 4—5.

Ezúttal egyetlen „igazolt” hiányzója volt a hazai csapatnak: Tóth Frank ballagás miatt kapott felmentést a találkozóról - írja a csabai klub hivatalos oldala. A vendégek szerezték az első gólt, és tulajdonképpen mindig előnyben voltak, a házigazdák leginkább az egyenlítésért küzdöttek a meccs folyamán. Igaz, az egriek csupán egyszer tudtak két találattal „meglógni” az egyébként gólokban szerény találkozón, amelyen inkább a nagy tét miatti küzdelem dominált.

Az egriek sem bíztak semmit a véletlenre, komplett csapattal érkeztek Békéscsabára, soraikban szerepelt a számtalan OB I-es csatát megélt Petrovai Márton. Alapjában véve, ahogy azzal mindkét csapat előre is számolt, nem hozott látványos mérkőzést az alsóházi rangadó, inkább a küzdelem dominált. Mindkét gárda elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ami be is jött a két fél számára. Ám az is nagy jelentőséggel bírt, hogy a kapusok is remek napot fogtak ki, Ormai Zoltán 72, Benedek Szabolcs pedig 64 százalékon védett. Az előbbi ráadásul számtalan ziccert is hárított, míg a mieink támadásairól nem mondható el, hogy nagyon hatékonyak lettek volna, sok volt a pontatlan lövés. 3—3-nál megcsillant a remény, hogy átvegye a hazai egylet a vezetést, ám nem sikerült ezt a lélektani előnyt érvényesíteni.

Ennek ellenére az egész csapat maximálisan dicsérhető a küzdésért a végletekig kiélezett mérkőzés után. Viszont ez az eredmény igazán egyik csapatnak sem jó, egy fordulóval a zárás előtt most a számolgatás került előtérbe. Kiváltképpen, hogy a korábban elmaradt Székesfehérvár—Eger találkozót jövő hét csütörtökön pótolják, s bizony ott is pontokat „osztanak” még.

A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben láthatják, a teljes mérkőzést pedig szerdán 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

Dr. Szilágyi Kristóf: — A végvári napokhoz hűen, Ormai Zoli vezetésével rég nem látott fegyelmezettség és keménység jellemezte a csapatot hátul. Viszont a támadások befejezésére nem maradt elég frissesség. Jó volt ma ilyen közegben játszani. Komoly hiányérzetünk van, de igazságos döntetlen született.

További eredmények: Hódmezővásárhely VSC—Fehérvár VSE, Székesfehérvár 11—12. MAFC 113—Szolnoki Dózsa II. 7—14.

A 15-20. helyért folyó rájátszás állása az 5. forduló után: 1. (15.) Hódmezővásárhely VSC 19, 2. (16.) Fehérvár VSE, Székesfehérvár 16, 3. (17.) Szolnoki Dózsa II. 15, 4. (18.) Swietelsky-Békéscsaba 14, 5. (19.) Eszterházy Károly Egyetem és Szabadidős SC, Eger 11, 6. (20.) MAFC 113 0. (A Székesfehérvár és az Eger egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.)

További programok »

Sport

Labdarúgás: kikaptak a lilák Debrecenben

A Debreceni Egyetem labdarúgói a szintén az NB II-es rajtra készülő Békéscsaba 1912 Előre gárdáját látták vendégül szombaton, egy barátságos mérkőzésen. Az összecsapáson a DEAC a hajrában szerzett két találatával döntötte el a mérkőzést.
2020. július 12. 15:57
FEL