Vízilabda: Második sikerüket aratták a csabai pólósok

A Swietelsky-Békéscsaba 17-9-re verte a MAFC gárdáját az Árpád fürdőben a vízilabda OB I/B 5. fordulójában. 

A fővárosiak pont nélkül, míg a nagy átalakulásban lévő viharsarkiak három egységgel várták az összecsapást, így a hazaiak bízhattak abban, hogy megszerezhetik második győzelmüket az idei kiírásban. Ennek megfelelően jól sikerült a kezdés, az első nyolc perc után 4-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A második negyedben éledezett a MAFC és a félidőre egyet lefaragott a hátrányából a vendég csapat, így 6-4-es állást regisztrálhattunk a szünetben.

Egyik csapat sem remekelt emberelőnyből, de nem is a kiállítások domináltak ezen az összecsapáson. A házigazda védekezése állt össze hamarabb, kevés lövéshez engedték a fővárosiakat. A másik oldalon viszont Sóvári Gergely megállíthatatlan volt, aki hat gólig jutott az összecsapáson. Az utolsó negyedre már magabiztos, 12-6-os előnnyel mehetett dr. Szilágyi Kristóf csapata. A záró nyolc percben csak a számszerű végeredmény volt kérdéses. A házi góllövőlistán Ajtai Miklós is zárkózott, aki négy találatig jutott, míg a vendégeknél Pál Zsolt volt szinte az egyedüli gólveszélyes játékos, aki szintén négynél állt meg. A Békéscsaba 17-9-re nyert és felzárkózott a B-csoport középmezőnyébe.

– Úgy gondolom, hogy a csapat fegyelmezetten játszott és átérezte a mérkőzés súlyát. Egy kicsit magunkkal szemben voltunk türelmetlenek, így egy kicsit túlpörögtünk, ami a védekezés rovására ment. A kilenc kapott gólból ötnél túlgondoltuk a szituációt és szerencsétlen helyzetből talált be az ellenfél. De a győzelem volt a legfontosabb és ez sikerült, tavasszal, az idegenbeli mérkőzésen valószínűleg nagyobb ellenállásba ütközünk majd  – fogalmazott értékelésében dr. Szilágyi Kristóf.

A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben láthatják. A mérkőzést szerdán 21 órától felvételről teljes egészében megmutatjuk a 7.Tv-n!

 

Megosztás:

Címke: , , , ,