Vízilabda: Négygólos csabai vereség a Szőnyi úton

2018. május 12. 16:44 | behir

Az 1-8. helyért folyó rájátszás negyedik mérkőzését lejátszva félidejéhez érkezett az OB I B-s vízilabda-bajnokság. A Swietelsky-Békéscsaba a sok fiatalt felvonultató és remek játékerőt képviselő BVSC-Zugló vendégeként ugrott a fővárosi, Szőnyi úti uszoda vízébe.

BVSC-Zugló—Swietelsky-Békéscsaba 16—12 (4—4, 5—3, 3—3, 4—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Budapest, Szőnyi út, 100 néző. V.: Tordai Gábor, Balázs Gergely. BVSC-Zugló: Mizsei — Fodor 1, Mladoniczky 2, Ágh 2 (1), Csorba 5, Tanczer 2, Balaska 1. Cs.: Takács (kapus), Szarvas, Batizi, Gyémánt, Gyenis 1, Haffner, Sólyom 2 (1). Edző: Kemény Kristóf. Békéscsaba: Ormai — Tifrea, Szabó Z. 4 (1), Rácz 2, Mucsi, Major 1, Németh D. 1. Cs.: Szabó Zs. 2, Józsa, Ajtai 2 (1). Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Gól emberelőnyből: 6/4, ill. 5/1. Büntetők: 2/2, ill. 2/2. Az eredmény alakulása: 0—1, 2—1, 2—3, 8—4, 9—9, 11—10, 16—10.

Ismét nagyon rövid, mindössze háromtagú kispaddal volt kénytelen kiállni a csabai egylet, most Páll Bencét kérte el edzőként foglalkoztató klubja, a Szeged, s bizony nagyon hiányzott a decemberben Svájcba távozott Tinka Norbert, illetve a betegségéből lábadozó dr. Makra Zsolt. Az első negyedben esett négy-négy találat már előrevetítette, hogy ezen a mérkőzésen is sok gól esik. Így is történt, de ezt követően egyoldalú volt a meccs, mert könnyű gólokat ajándékozott a Békéscsaba ellenfelének - írja beszámolójában a csabai klub hivatalos oldala. El is húzott 9—5-re a fiatal erőkből álló BVSC-Zugló, amihez hozzájárult a nem igazán jó ítéleteket hozó játékvezető páros is. Amit nehezen viselt dr. Szilágyi Kristóf, így ismét kapott egy sárga lapot.

A harmadik negyedben aztán visszajött a mérkőzésbe a vendégcsapat, kiegyenlített, ami viszont rengeteg energiát emésztett fel. A végjátékban pedig a vasutasok a legkisebb csabai hibát is kihasználva újra jelentős lépéselőnybe kerültek, amit a rövid kispaddal rendelkező vendégek már nem tudtak újra teljes egészben ledolgozni. A védekezés még jól működött, de a támadásokban ekkor már hiányzott a frissesség. Ez is sokáig szoros mérkőzésnek tűnt, végül mégsem lett az, ami vélhetően teljes kerettel másképp nézett volna ki. Ám az is tény, a BVSC-Zugló magasabb színvonalat képvisel, mint a korábbi ellenfelek a rájátszásban. Összességében azért bőven akadtak jó egyéni teljesítmények a csabai csapatban, így játékosai mindenképpen dicsérhetők helytállásukért.

Mestermérleg. Dr. Szilágyi Kristóf: — Mindenekelőtt gratulálok Kormos Mihály kollégámnak és röplabdás lányoknak a bajnoki címhez. A megúszás gólok nem hiányoztak, a végén a fáradtságból eredő technikai hibák okait pedig régóta tudjuk. Három cserével a harmadik negyed végéig bírtuk, és nyílttá tettük a találkozót az esélyesebb hazaiakkal szemben, de nem tudok egyetlen rossz szót sem mondani a fiúk hozzáállására.

További eredmények: Kanizsa VSE, Nagykanizsa—Ybl Waterpolo Club, Budapest 7—6. ÚVSE—KSI SE (később játsszák). A Debreceni VSE—Vasas SC mérkőzést május 17-ére halasztották. A 7. fordulóból előrehozott mérkőzésen: KSI SE—BVSC-Zugló 10—14.

Az 1-8. helyért folyó rájátszás állása: 1. KSI SE 26 (11 mérkőzésből), 2. Kanizsa VSE, Nagykanizsa 22 (11), 3. Ybl Waterpolo Club, Budapest 20 (10), 4. ÚVSE 16 (9), 5. BVSC-Zugló 15 (11), 6. Vasas SC 9 (9), 7. Debreceni VSE 6 (9), 8. Swietelsky-Békéscsaba 3 (10).

 

További programok »

FEL