Vízilabda: A csabaiak hozták az újabb kötelezőt

A csabai pólósok a Szentendre hazai legyőzése után idegenben folytatták a bajnoki küzdelmeket. A másodosztályú bajnokság 15. fordulójában az alsóházhoz tartozó, a télen jelentős átalakuláson átesett Alfa SC-Erzsébeti SMTK alakulatával kellett megküzdeni a győzelemért. A viharsarkiak nem botlottak és tízgólos győzelmet arattak – számolt be a klub hivatalos oldala.

 

Alfa SC-Erzsébeti SMTK—Swietelsky-Békéscsaba 7—17 (0—5, 2—1, 2—6, 3—5)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, alapszakasz, B csoport, Budapest, Komjádi uszoda, 100 néző. V.: Zelki Soma, Hangay Zsolt. Erzsébeti SMTK: Veres — Körösi 1, Somogyi, Necz, Regős 2, Csordás, Dolnay 1. Cs.: Gábor, Kiss B. 3. Edző: Szabó Gábor. Békéscsaba: Ormai — Szabó Zs. 3, Rácz 1, Major 4, Ajtai 2, Páll, Németh D. 2. Cs.: Tóth F. 1, Szabó Z. 4 (2), Józsa. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Gól emberelőnyből: 9/4, ill. 3/1. Büntetők: 0/0, ill. 2/2. Kiállítás cserével: Józsa. Az eredmény alakulása: 0—6, 3—6, 4—13, 6—16.

Meglehetősen rövid kispaddal rendelkezett a Békéscsaba a sérülések és betegségek miatt, mindössze tíz vízilabdázó állt ki a Komjádi uszodában az ESMTK ellen. Ráadásul az influenzából felépült Józsa Tibor már a második negyed végén a végleges (cserével) kiállítás sorsára jutott. Persze a pályaválasztónál sem hemzsegtek nagy számban a pólósok, a téli átigazolási időszakban meggyengült csapatuk mindössze kilenc játékost tudott kiállítani.

Az őszi fordulóban Békéscsabán 16—10-es hazai siker született a fővárosiak ellen, most erre rátettek még egy lapáttal. Nagy elánnal vettették magukat a vízbe a viharsarkiak, már az első negyedben látszott, hogy könnyű győzelem várható, ugyanis repülőrajtot vett a csabai alakulat, zsinórban hat góllal nyitotta a derbit. Igaz, ezt követően visszafogtak az iramból, kicsit hátradőlve játszottak, de semmi sem veszélyeztette a győzelmüket, különösen, hogy az összecsapás közepe után újra lendületbe kerültek, és ismét hatgólos szériát értek el. A házigazdák igyekeztek mindent az egykori válogatott Regős Áron köré építeni — kevés sikerrel, ami meg is látszik a végeredményen, ugyanis tízgólos különbség alakult ki a lefújásra a két gárda között.

Dr. Szilágyi Kristóf: — Másfél negyed koncentrált és jó játékkal hoztuk a kötelezőt, a mérkőzés többi részét átaludtuk, ami elől és hátul apróbb hibákat eredményezett. Ha ez nem lett volna, még nagyobb gólkülönbség lehetett volna a két csapat között. Jövő héten a nagyon fontos, Angyalföld elleni találkozón ezek a hibák nem fognak beleférni.

További eredmények: Racionet-Honvéd—Szolnoki Dózsa VSC 9—7. Angyalföldi SI DSE—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 11—7. Dunakanyar Waterpolo Szentendre—Debreceni VSE 11—14. Ybl Waterpolo Club, Budapest—KSI SE 10—10.

Az állás a 15. forduló után: 1. KSI SE 40, 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 38, 3. Swietelsky-Békéscsaba 31, 4. Angyalföldi SI DSE 27, 5. Debreceni VSE 27, 6. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 25, 7. Racionet-Honvéd 13, 8. Alfa SC-Erzsébeti SMTK 8, 9. Szolnoki Dózsa VSC 4, 10. Dunakanyar Waterpolo Szentendre 4.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,