Hiszek Benned Sport Program: Közel 10 millió forintot nyert Békéscsaba

2019. január 11. 17:36 | Kovács Andrea

Idén is lesz Hiszek Benned Sport Program Békéscsabán. Az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős szakállamtitkársága által meghirdetett pályázaton közel 10 millió forint támogatást nyert a rendezvények létrehozására. Ebben az évben 5 program várja majd a város lakosságát.

 

 

Az önkormányzat a HISZEK Benned (helyi, integrált szabadidősportos és egyesületi keretek közötti sportprogram) rendezvénysorozatot harmadik alkalommal rendezi meg. Március 15-ig 5 olyan sportprogramot tartanak, amely felhívja  a figyelmet a testedzés, a mozgás jelentőségére. Az események minden korosztályt megszólítanak az ovisoktól az idősekig. A tornát, úszást, labdajátékokat és szórakoztató sportokat egyaránt ki lehet majd próbálni, melyek több száz embert mozgatnak meg egyszerre – tájékoztatott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A főszervező ezúttal is a békéscsabai polgármesteri hivatal sportcsoportja. Szigeti Csaba osztályvezető elmondta: 2018 szeptember 1 és 2019 március 15 között 6 nyertes programot kell megvalósítani. A középiskolai sportprogramot már tavaly ősszel, a Garabonciás Napokon megrendezték, emellett folyamatban van az oviúszás és a Belvárosi uszoda hétvégi nyitva tartása.  Az óvodai bukfencparádén január 16-tól nyolc alkalommal fogadják a város nagycsoportosait. A szakemberek összesen mintegy 600 gyermeket várnak  játékos feladatokkal a Rácz Lukács Tornacsarnokban.

 

Óvodai Bukfencparádé 2018-ban (fotó: Kovács Dénes)

 

Január 26-án, a Családi sportfesztiválon a CsabaPark rendezvénycsarnokban egész napos programot szerveznek, ahol minden korosztály megtalálja a saját sportolási lehetőségét. Többek között mászófal, gladiátor játékkal, ping-ponggal, trükkös bringával és sok szórakoztató programmal várnak mindenkit.

Március 9-én Nőnapi sportnapot tartanak, szintén a  CsabaParkban. Egyetlen helyszínen, számos sportágat próbálhatnak ki, és nemcsak a hölgyek. Mindez kiegészül életmód-tanácsadással, egészségügyi mérésekkel, sztárvendégekkel.

A megnyert programok közé tartozik Sportolj együtt olimpikonokkal! is. Az előző két évben több olimpikon, Európa- és világbajnok sportoló látogatott el Békéscsaba iskoláiba. Az önkormányzat – egyes békéscsabai klubok segítségét is igénybe véve – számos kiváló sportemberrel már fel is vette a kapcsolatot, de ennek a pontos programja még nem állt össze.

 

2018-ban Márton Anitával is együtt sportolhattak a gyerekek a program keretében (fotó: Tóth Áron)

 

További programok »

FEL