Hiszek Benned Sport Program: Közel 10 millió forintot nyert Békéscsaba

Idén is lesz Hiszek Benned Sport Program Békéscsabán. Az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős szakállamtitkársága által meghirdetett pályázaton közel 10 millió forint támogatást nyert a rendezvények létrehozására. Ebben az évben 5 program várja majd a város lakosságát.

 

 

Az önkormányzat a HISZEK Benned (helyi, integrált szabadidősportos és egyesületi keretek közötti sportprogram) rendezvénysorozatot harmadik alkalommal rendezi meg. Március 15-ig 5 olyan sportprogramot tartanak, amely felhívja  a figyelmet a testedzés, a mozgás jelentőségére. Az események minden korosztályt megszólítanak az ovisoktól az idősekig. A tornát, úszást, labdajátékokat és szórakoztató sportokat egyaránt ki lehet majd próbálni, melyek több száz embert mozgatnak meg egyszerre – tájékoztatott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A főszervező ezúttal is a békéscsabai polgármesteri hivatal sportcsoportja. Szigeti Csaba osztályvezető elmondta: 2018 szeptember 1 és 2019 március 15 között 6 nyertes programot kell megvalósítani. A középiskolai sportprogramot már tavaly ősszel, a Garabonciás Napokon megrendezték, emellett folyamatban van az oviúszás és a Belvárosi uszoda hétvégi nyitva tartása.  Az óvodai bukfencparádén január 16-tól nyolc alkalommal fogadják a város nagycsoportosait. A szakemberek összesen mintegy 600 gyermeket várnak  játékos feladatokkal a Rácz Lukács Tornacsarnokban.

 

Óvodai Bukfencparádé 2018-ban (fotó: Kovács Dénes)

 

Január 26-án, a Családi sportfesztiválon a CsabaPark rendezvénycsarnokban egész napos programot szerveznek, ahol minden korosztály megtalálja a saját sportolási lehetőségét. Többek között mászófal, gladiátor játékkal, ping-ponggal, trükkös bringával és sok szórakoztató programmal várnak mindenkit.

Március 9-én Nőnapi sportnapot tartanak, szintén a  CsabaParkban. Egyetlen helyszínen, számos sportágat próbálhatnak ki, és nemcsak a hölgyek. Mindez kiegészül életmód-tanácsadással, egészségügyi mérésekkel, sztárvendégekkel.

A megnyert programok közé tartozik Sportolj együtt olimpikonokkal! is. Az előző két évben több olimpikon, Európa- és világbajnok sportoló látogatott el Békéscsaba iskoláiba. Az önkormányzat – egyes békéscsabai klubok segítségét is igénybe véve – számos kiváló sportemberrel már fel is vette a kapcsolatot, de ennek a pontos programja még nem állt össze.

 

2018-ban Márton Anitával is együtt sportolhattak a gyerekek a program keretében (fotó: Tóth Áron)

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,