Együtt sportoltak a jövő Bohus Beái, Molcsányi Ritái és Pásztor Józsefei

2018. március 2. 12:01 | Kovács Dávid

Több mint ötszáz óvodás mozgott március első napján a városi sportcsarnokban. Az Óvodai Labdakavalkád elnevezésű rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek a legnépszerűbb csapatsportok alapjaival.

A nap természetesen bemelegítéssel indult. Ezt követően minden csoport elindult a sportcsarnok küzdőterén felállított állomások között, ahol mindenki megtalálhatta a kedvencét.

A gyerekek nem most találkoztak először a legnépszerűbb labdajátékokkal. A hétköznapokban folyamatosan ismerkednek a különböző mozgásformákkal. A békéscsabai óvodákban hat évvel ezelőtt indult el az a program, amelyben a gyerekek négy sportág, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda és a labdarúgás alapjait sajátíthatják el.

- A legfontosabb az, hogy óvodapedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Itt még nem specializálódnak egy adott sportágra, még minden érdekli a gyerekeket, minden oldalról kell őket képezni. Ezt pedig az óvodapedagógusok tudják legjobban, akik egész nap a gyerekekkel vannak. Belenéznek a szemükbe, már látják, hogy milyen volt a reggeli, hogyan keltek fel reggel, milyen volt az ebéd. Ennek megfelelően építik be a labdás foglalkozásokat, illetve alakítják ki a mozgásos tevékenységeket – hangsúlyozta Rudnerné Sipos Hajnalka mozgásfejlesztő óvodapedagógus, utánpótlásedző.

Az Óvodai Labdakavalkád a HISZEK Benned Sport Programnak köszönhetően jöhetett létre. Szarvas Péter polgármester kiemelte, a rendezvény célja az, hogy a gyerekek már fiatal korban megszeressék a mozgást.

- Nagyon fontos a sportolás, a mozgás minden korban, így már a legkisebb korban is. A másik üzenete pedig az, hogy sokan kedvet kaphatnak ehhez a négy labdajátékhoz. Belőlük kerülhetnek majd ki a következő Bohus Beák, Molcsányi Riták vagy Pásztor Józsefek - emelte ki a városvezető.

Az utolsó állomás végén minden óvodás egy-egy aranyérmet kapott a nyakába. A város óvodái az önkormányzatnak és a pályázatnak köszönhetően különböző labdákkal is gazdagodtak.

 

 

 

További programok »

FEL