Labdajátékok nyáron – sport tematikájú táborok Békéscsabán

2022. június 10. 08:05 | Papp Ádám Sándor

A szabadidős nyári táborok mellett a sport tematikájú programokból sem lesz hiány idén Békéscsabán. A szülők többek között röplabda, kézilabda, labdarúgó, vagy kosárlabda táborba is elvihetik gyermekeiket a megyeszékhelyen.

Az előző évekhez hasonlóan a Békéscsaba 1912 Előre, valamint a Békéscsaba UFC napközis tábort szervez a 4-es Honvéd utcai sporttelepen. A szervezők két turnusban: június 20-tól 24-ig, valamint augusztus 1-jétől 5-ig tartják a tábort a 2009 és 2015 között született fiatal, labdarúgó palánták számára.

– Nagyon fontos, hogy nem csupán grassroots tábort szeretnénk tartani, hogy a szabadidejüket szivesen eltöltsék a gyerekek, hanem egy szakmai tábort szeretnénk. A résztvevő gyerekeknek szeretnénk pluszt adni a szakedzők által nyújtott sportágspecifikus ismeretekkel. Az élmények mellett azt is szeretnénk, hogy a fiatalok vigyenek haza magukkal tudást is, amit a táborban szereznek – fogalmazott Hrabovszki Ákos, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia utánpótlás edzője. 

A röplabda iránt érdeklődő iskolás korú lányok számára jó hír, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület idén hatodik alkalommal rendezi meg két turnusban a nyári táborát. A BRSE Campet két egymást követő héten tartja a klub: június 20-tól 24-ig, valamint június 27-től július 1-jéig.

– Az idei tábor tematikája a BRSE által képviselt „Think Green, Love Blue” tematikára lett felfűzve. Ebben az évben főleg környezetvédelemmel és újrahasznosítással kapcsolatos játékokkal, illetve foglalkozásokkal várjuk a résztvevőket – emelte ki Varga Róbert, a BRSE technikai igazgatója.

A Békéscsabai Előre NKSE nyári táborába a korábbi évekhez képest többen, mintegy nyolcvanan jelentkeztek. A klub június 20-tól 24-ig rendezi meg programját úgy, hogy a kezdő és a legfiatalabb kézilabdázók a Mester Klubban, míg az U10-es és az U12-es korosztály a városi sportcsarnokban táborozik.

– Minden korosztály számára napi két edzést tartanak a kollégáink. Azért is jó ez, mert a kézilabdás családot erősíti és a gyerekek megismerkednek azokkal a szakemberekkel, akikkel esetleg később dolgozni fognak – mondta Fábián Csaba, a Békéscsabai Előre NKSE utánpótlás szakmai vezetője.

A kosárlabda szerelmesei sem maradnak tábor nélkül nyáron. A Békéscsabai Kosárlabda Klub július 4-től 9-ig és augusztus 15-től 19-ig szervez programot a Lencsési Általános Iskolában. A szervezők 8 és 14 év közötti gyermekek jelentkezését várják.

 

További programok »

FEL