Négy sportágban keresik Magyarország diákolimpiai bajnokait

2022. június 10. 08:53 | Szabó Judit

Csütörtökön hivatalosan is megnyitották a 2021/2022. tanév III. korcsoportos Összevont Labdajátékok Országos Döntőjét. Az eseményt a Magyar Diáksport Szövetség és a Békés Megyei Diáksport Egyesület szervezi meg június 9-től 12-ig Békéscsabán és Gyulán.

A Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetője elmondta, hogy a szövetség legfontosabb feladata, hogy a sport minden körülmények között az iskolás gyerekek élete részét képezze.

– Ehhez biztosítunk nekik lehetőséget, akár versenyszerű keretek között, akár a diákolimpiával. Azt gondolom, hogy ugyanilyen fontos – ha nem fontosabb - hogy azoknak a gyerekeknek, akik nem jutnak el a diákolimpiára, mert kevésbé ügyesek vagy tehetségesek a sportban, ők se maradjanak ki a testmozgás és a sportolás lehetőségeiből – fogalmazott Erdős Dániel.

Békéscsabán a kézilabda versenyeket, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében és az Evangélikus Sportcsarnokban, a röplabda mérkőzéseket pedig a BRSE Akadémián rendezik. 

 

Fotó: behir.hu

Kézilabdában mindkét nemnél a Kazinczy Ferenc Általános Iskola, röplabdában pedig a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola képviseli Békés megyét.

A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott a békéscsabai megnyitón, hogy egy olyan pályán játszhatnak a gyerekek, ahol az ország legjobb kézilabdás és röplabdás játékosai is mérkőznek.

– Úgy gondolom, hogy ez is egy nagyon erős motiváció. Önmagában ha valaki eljut egy országos versenyre, legyen ez diákolimpia, ott már nincs gond a motivációval. A döntőbe igazán tehetséges diákok jutottak el – emelte ki Herczeg Tamás.

Fotó: behir.hu

Gyulán a kosárlabda küzdelmeit a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban és az Erkel Ferenc Gimnázium tornatermében, a labdarúgók pedig az Id. Christán László Városi Sporttelep füves pályáin mérik össze tudásukat.

 

További programok »

FEL