Fellobbant az olimpiai láng Békéscsabán

2017. június 9. 15:00 | Kovács Dávid

Összesen negyvennyolc csapat, mintegy nyolcszáz 5-6. osztályos tanuló és kísérőik érkeztek Békés megyébe, hogy a gyerekek kézi-, kosár- vagy röplabdában, illetve labdarúgásban mérjék össze tudásukat június 8-a és 11-e között. A Békés Megyei Diáksport Egyesület Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben rendezte meg a III. Korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia Országos Döntőjét.

Népes és látványos kavalkáddal indult a nagy esemény, a Korzó téren gyülekeztek, majd Berta Jimmy, a mezőberényi mazsorettek, a Hétpróbás Néptánciskola növendékei és Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar felvezetésével vonultak a megyék csapatai a Szent István téren tartott megnyitóra.

A főtéren Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere a csabaiak sportszeretetéről és sportsikereiről beszélt, kiemelve a Békéscsabai Röplabda SE által elért eredményeket, és azt is, hogy milyen sport infrastrukturális fejlesztések előtt áll a város. Gyula városa múlt évben is rendezett diákolimpiát, Kónya István alpolgármester, ahogy akkor, most is a fair play fontosságát hangsúlyozta. Mezőberény polgármestere, Siklósi István gratulált a jelenlevőknek, akik küzdelmes úton jutottak el a döntőig. Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy 16 ezer diák közül érkezett ide a versenyeken legeredményesebb 800, és megemlítette azt is, hogy a dobogós csapatok diákjainak majd a továbbtanuláskor többletpont jár.

Ezután – a kézilabdás Udvari Tamara és a kosaras Vodila Bence előmondásával – a gyerekek olimpiai esküt tettek, a városok vezetői és az MDSZ ügyvezetője pedig fellobbantotta az olimpiai lángot.

A három város megosztotta a labdajátékok döntőit. Gyulán a labdarúgás zajlik húsz fiúcsapattal. Mezőberényben, két sportcsarnokban játszanak a kosarasok a nyolc legjobb lány- illetve fiúcsapattal. Békéscsabán a röplabda és a kézilabda küzdelmeit bonyolítják le, itt a nyolc legjobb lány- és fiúcsapat verseng. A röplabdások az egyetem csarnokában, a kézilabdás lányok a városi sportcsarnokban, a kézilabdás fiúk pedig a Kazinczy iskola tornatermében lépnek pályára.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Gyula

Elismeréseket adtak át a Pándy Emléknap alkalmából

Kedden délután tartották meg Gyulán a Pándy Emléknapi ünnepi programot, melynek kezdő elemeként emlékfát ültettek el a Békés Megyei Központi Kórház területén, a Szent István út felőli parkban. A csemetét dr. Martyin Tibor osztályvezető főorvos, az emléknap legfőbb díjazottja ültette el.
2021. október 19. 16:40
FEL