Diákolimpia Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben

Június 8-a és 11-e között összesen mintegy hatvan csapatnyi 5-6. osztályos tanuló érkezik Békés megyébe, hogy kézi-, kosár- vagy röplabdában, illetve labdarúgásban mérje össze tudását.  A Békés Megyei Diáksport Egyesület Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben rendezi meg a III. korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia Országos Döntőjét. A nyitóünnepség, június 8-án 17 órakor egy felvonulással indul: Békéscsabán a Korzó térről a Szent István térre mennek majd a versenyzők, ahol ünnepélyes keretek között nyitják meg a diákolimpiát.

 

Több mint ezer embert várnak

A diákokkal és kísérőikkel több mint ezer embert várnak ide a diákolimpia országos döntőjére. Kormos Mihály, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke elmondta, az ország minden részéről érkeznek diákok. A döntőt természetesen számos megmérettetés előzte meg. Először a megyei versenyeken indultak a csapatok. Akik a megyei versenyeket megnyerték, azok mehettek tovább az országos elődöntőkre, és az országos elődöntők legjobbjai jutottak el ide. A hagyomány szerint a házigazdák is szerepelnek. A legjobb 8 csapat egyike Békés megyei, vagyis a Békés megyei verseny győzteseinek most nem kellett az országos elődöntőre menniük, ők automatikusan jutott a diákolimpia országos döntőjébe.

 

Gyulán lesz a labdarúgás, Mezőberényben a kosárlabda, Békéscsabán a röplabda és a kézilabda

A három város megosztotta a labdajátékok döntőit. Gyulán lesz a labdarúgás húsz fiúcsapattal. Mezőberényben, két sportcsarnokban játszanak majd a kosarasok, ott lesz a 8 legjobb lány- illetve fiúcsapat. Békéscsabán rendezik a röplabda és a kézilabda mérkőzéseket, itt a 8 legjobb lány- és fiúcsapat verseng. Az egyetem csarnokában lesznek a röplabdások, a városi sportcsarnokban a kézilabdás lányok, a Kazinczy iskola tornatermében pedig a kézilabdás fiúk.

Gyula városa múlt évben rendezett diákolimpiát, Kónya István alpolgármester megjegyezte, hogy így át tudják adni a tavalyi tapasztalatokat. Hozzátette: mindhárom város olyan szakmai gárdával rendelkezik, amely garantálja, hogy magas színvonalon, mindenki megelégedettségére rendezik meg a diákolimpia versenyeit.

Winter Ilona, a Mezőberényi Kosárlabda Klub vezetője elmondta, hogy Mezőberényben már a 70-es évektől nagyon jó színvonalú országos döntők voltak kosárlabda sportágban a fiúknál és a lányoknál is, és felnőtt válogatott játékosok is kerültek ki onnen. Megemlítette az is, hogy az ilyen diákolimpiákon életre szóló élményt nyújtanak a gyerekeknek.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte: pozitív üzenet, hogy nálunk nem egy, hanem három város rendezi meg ezt a diákolimpiát. Ez azt mutatja, hogy Békés megyében képesek a sportszerető emberek és a három város vezetői összefogni. Beszélt arról, hogy nagyon sokan érkeznek majd a diákolimpia miatt Békéscsabára, érdemes lesz nekik bemutatatni a város szépségeit, ezzel inspirálva őket arra, hogy visszatérjenek a békési megyeszékhelyre.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,