Diákolimpia: Három Békés megyei érem a hazai döntőkben

2019. június 3. 15:46 | behir

Három Békés megyei város adott otthont a hétvégén a III. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntőjének. A III. korcsoport lány- és fiúcsapatai a kosár-, kézi-, röplabda és labdarúgó pályákon mérkőztek meg, hogy a több napos versengés végén aranyérem kerülhessen „Magyarország diákolimpiai bajnokai” nyakába. A hétvégi rendezvényt a Magyar Diáksport Szövetség és a Békés Megyei Diáksport Egyesület közösen szervezte.

Az elmúlt hétvégén a III. korcsoportba tartozó fiatalok (2006–2007-ben születettek) küzdöttek meg a kosár-, kézi-, röplabda és a labdarúgás sportágak országos fináléjában - írja a Magyar Diáksport Szövetség közleménye. Az említett négy sportág korosztályos országos bajnokságába összesen 1800 fiú- és lánycsapat nevezett. Közülük került ki a nyolc-nyolc legjobb lány-, és fiúcsapat, illetve labdarúgásban a 20 legjobb fiúcsapat, akik a négy sportág Összevont Labdajátékok fináléjában, Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben küzdhettek meg a győzelemért.

A Békés megyei városokban megrendezett eseményen, 68 csapat 808 sportolója, és mintegy 136 felkészítője vett részt. Az ünnepélyes megnyitón részt vett, illetve köszöntőt mondott Siklósi István, Mezőberény polgármestere, Kónya István, Gyula város alpolgármestere és Szántó Zsolt, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kabinetfőnöke. A rendezvényt Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke nyitotta meg. A Diákolimpia versenyek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható többek között dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár is.

 

(Fotó: Magyar Diáksport Szövetség)

 

Békéscsabán nagy hagyománya van a csapatsportoknak. A város már többször szolgált a Kézilabda Diákolimpia Országos Döntőjének helyszínéül, továbbá az ötszörös bajnok női röplabda csapat, a
BRSE otthona is egyben. Mezőberény városa ugyancsak több alkalommal volt már a Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőjének otthona. A gyulaiak számára sem volt újdonság a fiú futballcsapatok mérkőzéseinek lebonyolítása. Gyula városa a résztvevőknek kedvezményes belépési lehetőséget biztosított a Gyulai Várfürdőbe, valamint a Gyulai vár és az Almásy-kastély ingyenesen volt látogatható a hétvégi esemény alatt.

 

Eredmények

 

A röplabdás lányoknál a fővárosi Farkasréti Általános Iskola nyert. A két békéscsabai intézmény közül a Petőfi Utcai Általános Iskola a második, míg az Erzsébethelyi Általános Iskola a harmadik helyen végzett. A fiúknál a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toponári Tagiskolája győzött.

A kézilabdások szintén Békéscsabán csatáztak. A lányok mezőnyében a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium nyert, a hazai színeket képviselő Kazinczy Ferenc Általános Iskola a hetedik lett. A fiúk között pedig a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vihette haza az aranyérmet.

 

(Fotó: Magyar Diáksport Szövetség)

 

A gyulai labdarúgó tornán csak a fiúk versengtek, itt a hajdúszoboszlói Thököly Imre Általános Iskola szerezte meg a végső győzelmet a húsz csapatos mezőnyben. A békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola együttese a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

A mezőberényi kosárlabda tornán a lányoknál a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola diadalmaskodott, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda a nyolcadik helyen végzett.

A fiúknál a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium győzedelmeskedett, a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola a nyolcadik helyen zárt.

 

További programok »

FEL