Így töltik az ünnepeket a csabai csapatsportot űző játékosok

2022. december 24. 16:04 | Papp Ádám Sándor

Az ünnepek közeledtével az emberek többsége lelassít, elcsendesedik és figyelmét a családjára, szeretteire összpontosítja. A profi sportolók is igyekeznek így tenni, azonban a csapatsportot űzők többsége pár nap pihenőt követően ismét edz és készül a bajnokság folytatására.

A Swietelsky-Békéscsaba játékosai december 22-étől 26-áig tölthetik az ünnepeket szeretteikkel. A csapat 27-én délelőtt már megkezdi a felkészülést, ugyanis januárban több fronton küzd a minél jobb helyezésekért. A játékosok számára fontos az, hogy az ünnepek alatt megfelelően kipihenjék magukat és szeretteikkel legyenek.

– Mi már december elején elkezdjük díszíteni a házat, viszont a karácsonyfát csak december 24-én díszítjük fel. Általában húsleves, rántott hús és krumplipüré, hagyományos magyar ételek szoktak lenni nálunk karácsonykor. 24-én mindig együtt van a közeli család, ilyenkor kártyázni és társasjátékozni szoktunk, aznap ajándékozunk is. 25-én és 26-án pedig a távolabbi rokonokkal, barátokkal szoktunk lenni – fogalmazott Kertész Petra, a Swietelsky-Békéscsaba liberoja.

A csabai kézilabdázók mindössze pár nap kimenőt kaptak, ugyanis december 30-án a Budaörs ellen, hazai környezetben búcsúztatják a 2022-es esztendőt. A rövid szünet ellenére a játékosok igyekeznek hasznosan tölteni a rendelkezésre álló időt.

– Számomra a családdal a meghitt együttlét jelenti a karácsonyt. Nagyon szeretem ezt az időszakot, amikor ki lehet dekorálni a lakást, fel lehet díszíteni a fát és megajándékozhatjuk egymást – mondta Hajtai Vanessza, a Békéscsabai Előre NKSE játékosa.

A csabai labdarúgók egyhetes pihenőre mentek a Pécs elleni mérkőzést követően, azonban egyéni program alapján kell dolgozniuk. Az Előre a két ünnep között már a közös munkát is elkezdi, a csapat január 3-án felkészülési mérkőzéssel hangol a bajnoki folytatásra.

– Eléggé felforgatott téli szünetünk lesz, miután a bajnokság is korábban folytatódik. Az ünnepeket családi körben fogom tölteni, megpróbáljuk kipihenni magunkat fejben, lélekben és testileg is – hangsúlyozta Bora György, a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgója.

A csabai kosárlabdázók december 10-én léptek utoljára pályára, a csapat azt követően még együtt edzett, de az ünnepeket mindenki családi körben töltheti és januárban folytatják a közös munkát.

– Januárban nincsenek mérkőzéseink, akkor odatesszük magunkat és egy minialapozást végzünk, valamint edzőmérkőzéseket játszunk. Voltunk nyáron Szerbiában, az a terv, hogy ők látogatnak el hozzánk. Készülünk a folytatásra – emelte ki Lackó Róbert vezetőedző.

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL