Így töltik a karácsonyt a békéscsabai sportolók

2019. december 25. 10:54 | Papp Ádám Sándor

Karácsony a szeretet ünnepe, mindenki, aki teheti, az év utolsó napjait családi körben tölti. A profi sportolók azonban nem minden esetben tudnak szeretteikkel lenni ezen az ünnepen. A békéscsabai labdarúgók, röplabdások és kézilabdások főként edzéssel töltik december utolsó napjait.

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgói az év zárásaként egy csapatépítő programon vettek részt a CsabaParkban. A közös kolbászgyúrás és -töltés az utolsó alkalom volt, ahol együtt lehetett a csapat a karácsonyi szünet előtt. Schindler Szabolcs vezetőedző elmondta: ő is otthon ünnepel.

– Keveset voltam idén otthon, távol voltam a családtól. Családi körben töltöm az ünnepeket – fogalmazott Schindler Szabolcs.

A lila-fehérek december 15-én léptek pályára legutóbb és legközelebb február 2-án játszanak majd a Vasas ellen. Zahorán Balázs elmondta: a hosszú szünet ellenére januárban elkezdik a felkészülést, az ünnepi időszakban azonban ő is igyekszik minél több időt eltölteni családjával és szeretteivel.

– Január negyedikén vagy ötödikén kezdünk egyből edzőtáborral, addig nagyon sok időt töltök a családdal, ahogyan itt mindenki. Elsődleges a pihenés, de  kondiban kell maradni, ezt egyéni edzéstervekkel oldjuk meg – fogalmazott a Békéscsaba 1912 Előre játékosa.

A csabai röplabdás lányok december 20-án vívták idei utolsó mérkőzésüket a Szombathely gárdája ellen. Karla Klaric elmondta, hogy az ünnepeket ő is otthon, szülővárosában, Zágrábban tölti.

– December 24-én éjfélkor templomba megyünk, majd hazamegyünk és 25-én a közös reggeli után ismét templomba megyünk, délben pedig tradicionális horvát ételeket fogyasztunk. Ezt követően a zágrábi karácsonyi vásárban vagyunk együtt a családdal. A horvát főváros nyerte el tavaly az Európa legszebb vására címet, mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer nézze meg – ecsetelte a BRSE horvát válogatott játékosa.

 

 

A röplabdások rövid szünetet követően december utolsó napjaiban kezdik el a felkészülést a jövő évi mérkőzésekre. Pekárik Eszter elmondta: az ünnepi időszakban is odafigyelnek a táplálkozásra és edzenek is. 

– A mindennapokban már megszokott, hogy odafigyelünk az étkezésünkre, ez karácsonykor is így van. Nyilván egy-két süti ilyenkor lecsúszik, de próbálom otthon, anyukámékat is rászoktatni arra, hogy egészséges ételeket együnk az ünnepeken is – emelte ki a BRSE magyar válogatott centere.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb november 15-én lépett pályára bajnoki találkozón. Azóta elsősorban az erőnléti felkészülésen van a hangsúly. A csabai lányok december 29-én folytatják a szezont. 

– Nálunk nem az ajándékozásról szól a karácsony, hanem Jézus Krisztus születését ünnepeljük. Mivel azonban ritkán vagyok otthon, mindenkinek készültem egy kis meglepetéssel. Édesanyám mindig kitesz magáért, több féle süteményt készít, halat, káposztát, hidegtálat eszünk – foglamazott Balog Judit, a csabai kézilabdások egyik hálóőre.

Horváth Roland vezetőedző kiemelte, hogy a játékosok a bajnoki mérkőzések miatt csupán 1-2 szabadnapot kaptak, a csapat már december 26-án edzésbe áll.

– A sportolóknak, edzőknek a karácsonyi ünnep is munkával zajlik, nekem még a gyertyagyújtás közepette is a kézilabda körül forogtak a gondolataim. December 26-án délután már edzés van, így sajnos nagyon hosszú időt nem tudtunk otthon tölteni – húzta alá Horváth Roland.

A csabai kézilabdások az ünnepeket követően, december 29-én lépnek pályára újfent. Az ellenfél a Vác lesz a városi sportcsarnokban.

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL