Hogyan zárták az évet Békéscsaba sportcsapatai?

2019. december 31. 16:26 | Hidvégi Dávid

Hogyan állnak a csabai sportklubok a szezon felénél? A labdarúgók és a röplabdások pihenhettek az ünnepek alatt, de a kézilabdázókra már az idény folytatása várt. A szezon közepén leginkább a Békéscsaba 1912 Előre játékosai lehettek elégedettek, míg a Békéscsabai Előre NKSE-nél és a BRSE-nél csalódottabbak.

A Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda csapata gyenge őszt tudhat maga mögött, hiszen a téli szünet előtt az első osztályú bajnokság utolsó előtti helyén zárt. A lila mezes csapat ráadásul csupán egy mérkőzést nyert meg és a Magyar Kupából is kiesett. Az együttes vezetőedzője kiemelte: a legfontosabb problémájuk, hogy szűkös a keret, így néhány játékosnak végig pályán kell lennie a mérkőzések során, ez viszont nem jön jól a végjátékoknál. Horváth Roland hozzátette, hogy a koncentráció mellett a védekezéssel is problémáik adódtak, legfőképpen a kapus poszton.

– Nehéz ezt megoldani, mert nem biztos, hogy olyan játékost tudunk igazolni, aki védekezni és támadni is tud egyszerre. Ha cserélni kell a mérkőzés közben, akkor már csak a tizenévesek jöhetnek szóba, ők tudnak ebben segíteni. Nagyon nehéz egy játékostól azt kérni, hogy ezen a szinten védekezésben és támadásban is mindig ugyanazt nyújtsa – fogalmazott a vezetőedző.

A klub elnöke hangsúlyozta: reméli, hogy az idény második felében beérik az a kemény munka, amelyet az elmúlt néhány hónapban végeztek és egy erős hajrával fölzárkóznak a középmezőnybe. Paláncz György elmondta, hogy a téli átigazolási szezonban még várhatóak erősítések a csapat háza táján, ilyen volt például a szerb válogatott átlövő, Ivana Mitrovic szerződtetése.

– Keressük annak a lehetőségét, hogy olyan játékost tudjunk hozni, aki esetleg növelheti a kispad hosszúságát. Valójában nagyon sokan azt mondják, hogy ez egy erősebb csapat, mint a tavalyi, ezt én is így gondolom. Nagyon bízom abban, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik majd a tavaszi időszakban – részletezte az elnök.

 

(Fotó: Milyó Pál)

A békéscsabai labdarúgók jól zárták a félszezont, annak ellenére, hogy végig hullámzó teljesítményt nyújtottak. A Békéscsaba 1912 Előre a másodosztályú bajnokság felénél a tabella kilencedik helyét foglalja el. Ugyan a csapat a legutóbbi bajnokiját elvesztette, de azt egy hat mérkőzéses veretlenségi sorozat előzte meg. Az együttes a széria alatt az NBI listavezetőjét, a Ferencvárost is kiejtette a Magyar Kupából. Az együttes egyik védője hangsúlyozta, hogy összességében jól zárták a félszezont.

– Úgy érzem, hogy jól kezdtük a szezont és elég komoly csapatokat sikerült elkapni. Aztán volt egy hullámvölgy a szezon közepén, amiből most úgy néz ki, hogy sikerült együtt kimászni. Ilyen szempontból sajnáljuk, hogy jön a szezon vége, de ugyanígy kell majd folytatni a munkát januárban és akkor előrébb tudunk kúszni a tabellán – emelte ki Mészáros Márk.

A csapat vezetőedzője elmondta, hogy a hullámvölgy a sok sérültnek és a rossz helyzetkihasználásnak volt betudható. Schindler Szabolcs hozzátette: a keretben sok az olyan fiatal játékos, akiknek még rutint kell szerezniük, hiszen az előző szezonban még a megye első osztályának második csapatában játszottak.

– A szezon végére úgy láttam, hogy a játékosok kezdték átvenni azt a filozófiát, amit elképzelek. Voltak nagyon jó és nagyon rossz mérkőzéseink. Azt látom, hogy a csapat fejlődőképes. Azt is látni kell, hogy rengeteg fiatal, illetve olyan játékos van, aki tavaly epizódista volt vagy nagyon keveset játszott NBII-ben – mondta a szakvezető az utolsó idei mérkőzés után.

A klub igazgatósági elnöke kiemelte, hogy ugyan jól kezdték a szezont, de azt követően voltak nagyon rossz helyen is.

– Mi a célunkat az ötödik-tízedik, negyedik-tizedik hely közé lőttük be és hál’ Istennek most a kilencedik helyen vagyunk. Remélhetőleg a következő félszezonban is elérjük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé – hangsúlyozta az elnök.

 

(Fotó: Milyó Pál)

 

A csabai röplabdás lányok ugyan előkelő helyen állnak a bajnokságban, de a szurkolók többet várnak az együttestől. A BRSE a tabella negyedik helyét foglalja el, hét pontos hátrányban a listavezető Kaposvárral szemben. A kékek ráadásul már a Magyar Kupából is búcsúztak az Újpest ellen, ugyanakkor a nemzetközi porondon, a Challenge Kupában bejutottak a legjobb tizenhat közé.

– Volt néhány jó mérkőzésünk és volt néhány rossz is. Sokat tanultunk ezekből, így fejlődhetünk a szezon második felére, amely szerintem sokkal fontosabb az eddigieknél – emelte ki Karla Klaric.

A csapat vezetőedzője elmondta, hogy a szezon során először a Kaposvár elleni mérkőzés során érezte úgy, hogy néhány pozícióban képesség béli hiányosságaik vannak. Vasja Samec Lipicer hozzátette: legjobban az erőt hiányolta az együttesből.

– Volt néhány negatív szituáció, amiből nem tudott jól kijönni a csapat. Remélem, hogy ezeket az elkövetkező két hétben kijavítjuk a szezon második része előtt. Nagyon örülök annak, hogy bármi történik velünk, a békéscsabaiak továbbra is szurkolnak nekünk. Nagyon hálás vagyok nekik, hogy ennyire hisznek bennünk – részletezte a mester.

A női kézilabdázók karácsony után egy Vác elleni mérkőzéssel folytatódott, ahol 29-31-es vereséget szenvedtek hazai pályán. A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgói január hatodikán kezdik a felkészülést a bajnokság második felére. A lila-fehérek február elsején a Vasas ellen lépnek pályára Budapesten. A BRSE január 17-én, Kaposváron folytatja a szezont.

További programok »

FEL