Négy sportág Diákolimpiai döntője három Békés megyei városban

2019. június 1. 17:08 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Békés megyében rendezik meg az Összevont Labdajáték Diákolimpia Országos Döntőt a harmadik korcsoportos tanulóknak. A megmérettetésnek három város ad otthont. Gyulán a labdarúgás, Mezőberényben a kosárlabda, míg Békéscsabán a kézi- és röplabda döntőket rendezik.

 

 

Békés megyében nem ez az első alkalom, hogy több város osztozik az országos döntő lebonyolításán, két évvel ezelőtt itt szervezték meg az első ilyen jellegű eseményt.

– Mi voltunk az úttörői annak, hogy nem csak egy nagy városban, hanem több, egymáshoz közeli városban rendezik meg a diákolimpiai döntőt. Ez legalább ezer gyereket jelent egy helyszínen, tehát nem egyszerű a feladatunk. A szervezés annyira jól sikerült, olyan pozitív visszajelzéseket kaptunk, hogy két évvel később ismételten Békéscsaba, Mezőberény, valamint Gyula kapta meg a finálé rendezését – mondta Kormos Mihály, a Magyar Diáksport Szövetség röplabda versenybizottságának elnöke.

Az Összevont Labdajáték Diákolimpia Országos Döntő mindhárom helyszínen vasárnap kora délutánig tart.

A röplabda leány mérkőzéseken mindkét békéscsabai csapat jól szerepelt a csoportjában, a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai másodikok lettek, így az úgynevezett keresztjátékban folytatják. Az Erzsébethelyi Általános Iskola tanulói megnyerték a csoportkört, így egyenesen elődöntőt játszanak. A folyamatosan frissülő eredményeket ide, majd a Leány gombra kattintva láthatják.

A fiú kézilabdában az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium csapata képviselte Békés megyét, akik szintén megnyerték a csoportkört, így a keresztjátékban is érdekeltek. Az aktuális eredményeket ide kattintva olvashatják. Leány kézilabdában a megyét a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola képviselte, az eredményeket erre a linkre kattintva tekinthetik meg, majd keressék a III. korcsoport Leány gombját.

A Mezőberényben zajló kosárlabda döntőben Békés megyét a békési Hepp Ferenc Általános Iskola fiú gárdája képviselte. A kosárlabda döntő aktuális állását ezen az oldaon követhetik figyelemmel. A leányok döntőjébe a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda diákjai jutottak be, az aktuális állásról szintén a szövetség honlapján tájékozódhatnak, ha a III. korcsoport Leány gombjára klikkelnek.

Gyulán a labdarúgás harmadik korcsoportjában minden megyéből, illetve Budapestről a legjobb iskolai fiú gárdák mérkőznek meg egymással. Békés megyét a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola képviseli, amely megnyerte a C-tabellát, majd a keresztjátékban egy győzelmet és egy vereséget szenvedett, így az első 8 hely valamelyikéért szállhat harcba vasárnap. A labdarúgás eredményeit ide kattintva nézhetik meg.

További programok »

Gyula

Több száz éves kelengyeládával gazdagodott a gyulai vár kiállítása

Különleges és értékes, reneszánsz-kori láda érkezett a gyulai várba szerdán délelőtt. Az 1600-as években készült, nagyméretű, valószínűleg Németországból származó kelengyeláda legutóbb a 2011-ben elhunyt Kossuth-díjas drámaíró, Hubay Miklós tulajdonában volt.
2021. szeptember 15. 16:30
FEL