Rubint Réka is átmozgatta a hölgyeket a CsabaParkban

2019. március 10. 15:32 | Szabó Rita

A HISZEK Benned Sport Program részeként a szervezők egy egész napos testedzésre invitálták a hölgyeket szombaton, a megyeszékhelyen. A békéscsabai NőkNapja Sportfesztiválon a mozgás mellett egészségiállapot-felmérés, sportfelszerelés és táplálkozási kiállítás, valamint játszóház is várta az érdeklődőket.

 

 

Zsúfolásig telt a CsabaPark szombat délután, Békéscsabán. A nőnapi sportprogram nagyon népszerű volt a hölgyek körében. A nap egyik csúcspontja a délutáni órákban volt, amikor Rubint Réka tartott testedzést a mozogni vágyóknak.  A személyi edző elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés neki, hogy ennyien ellátogattak miatta a CsabaParkba.

– Ez akkor a legjobb érzés és akkor jön át, amikor fent állok a színpadon, megszólal a zene és ezeknek a csodálatos embereknek összefonódik a keze a magasban. Ez ilyenkor egy sírás közeli élmény nálam. Az, hogy ilyen hosszú ideje velem vannak az emberek, ez a legnagyobb elismerés. A minap megkérdezték tőlem, hogy mit szólok ahhoz, hogy az elmúlt évben a tíz legsikeresebb magyar nő közé soroltak. Persze ez nagyon megtisztelő, de nekem ez a sok ember ezerszer többet jelent. Az emberek bizalma és szeretete nélkül ugyanis ez az elismerés sem lenne, ezért is van az, hogy sokkal jobban óvom és féltem ezt, mint bármi mást - fogalmazott Rubint Réka.

A személyi edző a sport kapcsán megosztotta sok éves tapasztalatait és meglátásait is.

– Rengeteget változott az emberek hozzáállása a sporthoz, az életmódváltáshoz, ez köszönhető azoknak a csodás szülőknek, akik otthon sportolnak és átadják gyerekeinknek ezt a fajta életérzést. Én mindig azt mondom, hogy egy gyereket nem nevelni kell, hanem példát kell neki mutatni és szerintem ennek köszönhető, hogy ilyen sok gyerek és fiatal is részt vesz az edzéseken - tette hozzá Rubint Réka.

 

(Fotó: Kovács Dénes)

 

Még mielőtt elkezdődött volna az edzés, néhány jó tanácsot is megfogalmazott a sztár tréner.

– Az egészség nem minden, de nélküle minden semmi! Ne akkor változtassunk és fordítsunk életmódunkon, amikor az egészségünk jelez, hanem előzzük ezt meg, hiszen túl rövid az élet, hogy egy olyan testben és egy olyan egészségi állapotban éljük, amit nem szeretünk. Sajnos az életmódunkból adódó betegségek és problémák folyamatosan előjönnek, ha nem figyelünk a szervezetünk jelzéseire, ha nem kezdünk el tudatosan élni, akkor a gondokat már nagyon nehezen tudjuk megfordítani - figyelmeztetett az edző.

A szombati esemény a HISZEK Benned Sport Program csúcsrendezvénye volt. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy szerették volna erre a napra a mozgást és a testedzést a középpontba állítani. A városvezető úgy látja, hogy egyre többen látogatják a sportprogramot, egyre többen sportolnak Békéscsabán. Szarvas Péter hozzátette: az évek alatt a város is egyre gazdagabb lett sportlétesítményekkel, éppen azért, hogy minél több lakosnak biztosíthassanak biztonságos sportolási lehetőséget.

– A hölgyeknek szerveztünk olyan eseménysorozatot nőnap alkalmából, amelynek a mozgás, a testedzés a lényege. Szerencsére azt látjuk, hogy évről-évre többen jönnek el, többen vesznek részt ezeken a tréningeken. Ezúttal Katus Attilát és Rubint Rékát is megnyertük ennek a célnak, eljöttek Békéscsabára és ők vezényelték délelőtt, illetve délután a legtöbb hölgyet megmozgató programot - árulta el Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: a jövőt illetően, ha módjuk és lehetőségük lesz rá, ismételten pályáznak a HISZEK Benned Sport Programra.

 

További programok »

Sport

Két veretlen csapat a csabai kispályás mezőnyben - a 13-14. forduló eredményei

Szeptember első két hetében folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság 2020/2021-es kiírásának tavaszi szezonja a megyeszékhelyen. A tavaly elindított idény áprilisban nem folytatódott a koronavírus-járvány miatt, így a csapatok most játsszák le a bajnokság második felét. Kövesse velünk minden héten a több mint hatvan csapattal zajló megmérettetés eseményeit! Következzenek az 13. és a 14. forduló eredményei!
17:44
FEL