Békéscsabai iskolákba látogatott el a világbajnok súlylökő, Márton Anita

2018. március 7. 16:49 | Papp Ádám Sándor

A birminghami fedett pályás világbajnokság után alig pár nappal Márton Anita két békéscsabai oktatási intézménybe látogatott el edzőjével, Eperjesi Lászlóval. Szerdán a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai találkozhattak vele. A HISZEK Benned Sport Program részeként megvalósuló "Sportolj együtt olimpikonokkal!" elnevezésű rendezvény célja az, hogy a sikeres sportolók népszerűsítsék sportágukat a fiatalok között.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskolában a diákok óriási tapsviharral köszöntötték Márton Anitát, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club kiválóságát. A világbajnok súlylökő megmutatta azt a technikát, amellyel sikereit elérte. A fiatalok pedig később bemutathatták azt, hogy mit tanultak a világbajnoktól.

Volt olyan diák, aki azt mondta: sokaknak példakép Márton Anita, hiszen kiváló eredményeket ért el a sportoló.

Figyelemmel követtem Anitát, néztem a tévében is a birminghami szereplését, és nagyon örültem, amikor megnyerte a világbajnoki címet.  Szerintem mindenki számára igazi példa lehet a sportoló – fogalmazott Kukely Anna.

A fiatalok a közös mozgás után kérdéseiket is feltehették a sportággal kapcsolatban, és a világbajnok jó tanáccsal is szolgált.

– A mostani egy kiváló alkalom arra, hogy népszerűsítsük a sportágunkat, az atlétikát. Nagyon jó ez a megmozdulás és remélem, hogy sokan kedvet kapnak a sportoláshoz, vagy éppen a súlylökéshez. Rendkívül sok kitartás kell minden sportághoz, így a rengeteg edzés és gyakorlás mellett fontos a türelem is ahhoz, hogy jó eredmények szülessenek – hangsúlyozta Márton Anita.

A „Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű program keretében kedden Nagy Péterrel, szerdán Márton Anitával mozoghattak a diákok,  csütörtökön pedig Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó látogat Békéscsabára.

 

 

 

További programok »

FEL