Márton Anita még nem döntött az olimpiai felkészülésről

2020. április 1. 14:40 | behir

Márton Anita fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő még nem döntötte el, felkészül-e a jövő nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója szerdán a Kossuth Rádiónak elmondta: megfelelt a várakozásainak, hogy nagyjából hasonló időpontra halasztották az olimpiát, vagyis jövő július végén és augusztus elején rendezik meg úgy, ahogyan idén lett volna. A kvótával tavaly május óta rendelkező atléta ennek ellenére még nem döntött a részvételről.

– Nem titkolt szándékom volt, hogy az idei év után abbahagyom, vagy szüneteltetem a karrieremet családalapítás miatt – nyilatkozta. Hozzátette: a tokiói szereplés számára újabb másfél éves felkészülést jelentene.

Márton Anita emlékeztetett, hogy tavaly novemberben kezdte az alapozást a mostani szezonra, több hónap kemény munka állt a háta mögött, de csupán négy hazai versenyen indulhatott, mert később a nemzetközi viadalok elmaradtak a koronavírus-járvány miatt.

– Úgy néz ki, egyelőre nincs mire felkészülni. Hiányoznak a rövid távú célok, hiszen az újabb hazai versenyek szeptemberre várhatóak – magyarázta.

A kétszeres fedett pályás Európa-bajnok elárulta, napjainkban szűk csoportban, illetve egyedül edz és még lejárhat az edzőpályára.

– Nekünk némileg egyszerűbb dolgunk van, hiszen szabadtéren vagyunk, nem teremben, így csak az erősítő edzéseinket kell megoldanunk – fűzte hozzá.

 

Forrás: mti.hu

További programok »

Sport

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL