Nagy Péter: „Kis” edzéssel bárki guggolhat akár hatalmas súlyokkal is

Az utóbbi évek legsikeresebb súlyemelője Nagy Péter magyar válogatott, olimpikon látogatott el Békéscsabára, ahol a BSZC Trefort tagiskolájában találkozott a fiatalokkal, és népszerűsítette a sportot. Nagy Péter nemrég kapta meg jogi diplomáját, a diákoknak abból is példát mutatott, hogy a sport és a tanulás jól megfér egymás mellett.

A HISZEK Benned Sport Program keretében folytatódott a „Sportolj együtt olimpikonokkal!” rendezvénysorozat. Kedden Nagy Péter a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjainak tartott bemutatót. Nagy Pétert elkísérte az intézménybe Bökfi János olimpiai 4. helyezett, minden idők legsikeresebb békéscsabai súlyemelője.

Igyekszem népszerűsíteni a súlyemelést a diákok körében is. Feltűnést szokott kelteni – és szeretik – amikor két embert egyszerre felemelve mutatom meg, hogy ez sem olyan nagy kunszt. A Trefortban közel 300 kilós súllyal guggoltam, a nagy számok, a nagy teljesítmények megérintik a tanulókat. Először talán sokkolónak tűnhet a látvány, de „kis edzéssel” el lehet érni hasonló teljesítményeket – fogalmazott Nagy Péter, hozzátéve, hogy majdnem minden sportágnak a súlyemelés az alapja, kiegészítő sportágként tehát bárkinek szívesen javasolja.

Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke elmondta, a Sportolj együtt olimpikonokkal program múlt évben indult el Békéscsabán, akkor öt olimpikon, három világbajnok és több Európa-bajnok látogatott a megyeszékhelyre.

– Ezt szerettük volna 2018-ban is folytatni, amihez nagy segítséget nyújtott hogy Békéscsaba városa 5,7 millió forintot nyert a HISZEK Benned Sport Programra, amelynek egyik elem ez. A diákok nagyon örülnek, amikor személyesen is találkozhatnak egy-egy kiemelkedő sportolóval. Megtapasztalják, milyen tiszta szívű, elszánt emberek is azok, akik teljesítményükkel a világ élvonalába kerültek, és megtudják azt is, mennyi mindent áldoztak fel a sportolók azért, hogy elérjék az eredményeket – fogalmazott Bíró Csaba.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,