Labdajátékok és küzdősportok – újabb egyesületek mutatkoztak be a sporthétfőn

2018. augusztus 15. 15:55 | Papp Ádám Sándor

Hét újabb egyesület mutatkozott be a sporthétfő elnevezésű programsorozat utolsó előtti állomásán. Ezúttal boksz, labdarúgás és ejtőernyős bemutató szerepelt a kínálatban, de a BRSE fiataljai és felnőtt csapata is bemutatkozott.

 

 

Nem volt hiány labdajátékokból a sporthétfőn: a jaminai fiatalok lábtengóztak és kiskapukra játszottak. Az érdeklődők küzdősportokkal is találkozhattak, ezúttal az MMA-t, illetve a bokszot népszerűsítették Békéscsabán, a Szent István téren.

- Békéscsabán az ökölvívás valamikor egészen komoly szintet öltött. Gedó György olimpiai bajnokunk is Békéscsabán kezdte az ökölvívást, mi ezt szeretnénk folytatni - árulta el Pálfi István, a Nagyszövetség Boksz SE klub vezetője.

 

A kilátogatók ejtőernyős bemutatót is megtekinthettek. A békéscsabai egyesület tagjai sokak bánatára nem az égből érkeztek a Szent István térre, de az alapvető felszereléseket így is bemutatták a nagyközönségnek.

- Az ejtőernyőzés elég szépen fejlődik az utóbbi időben. Nagyon széles a skála: nem csak az van, hogy az emberek kiugranak a repülőgépből és földet érnek. Ez egy olyan sportág, amelynek már 6-7 alfaja van, ezzel szeretnénk aktívabban foglalkozni - fogalmazott Tímár Vince, a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület tagja.

 

 

Röplabdák is pattogtak a főtéren, hiszen a BRSE utánpótlás csapatai mellett a felnőtt játékosok is jelen voltak az eseményen. Az aláírások és a közös képek készítése sem maradhatott el, ahogyan a közös játék sem, amelyet a fiatalok és az első csapat játékosai egyaránt élveztek.

- Rendkívül fontos, hogy népszerűsítsük a röplabdázást a városban. Tudjuk, hogy sokan szeretik, de szeretnénk tovább növelni az érdeklődést. Fontos, hogy a fiatalokkal együtt játsszunk, és ők is eljöjjenek a mérkőzéseinkre, hogy biztassanak minket, ami nagyon fontos számunkra - ecsetelte a BRSE egyik új játékosa, Sofija Medic.

A klub elnöke szerint a sporthétfő jó alkalom arra, hogy a szurkolók megtekintsék és megismerjék a következő szezon csapatának játékosait.

- Általában két alkalommal szoktunk jönni nyaranta, az első alkalommal az utánpótlás-csapataink mutatják meg tudásukat, míg a második alkalommal a felnőtt csapat jön, amelynek az idény kezdetén ez az első hivatalos bemutatkozó fellépése. Szeretnénk itt is népszerűsíteni a sportágat, a röplabdázást - emelte ki Baran Ádám.

A programsorozat utolsó állomása augusztus 27-én, hétfőn lesz, ahol a nagyközönség többek között vívó-, judo- és jégkorong-bemutatót is megtekinthet majd.

További programok »

FEL