Sporthétfő: A legújabb BRSE játékosok is megmutatták magukat

2019. augusztus 13. 11:29 | Papp Ádám Sándor

Utolsó előtti állomásához érkezett az idei Sporthétfő elnevezésű programsorozat. Ezúttal kilenc egyesület sportolói és edzői vonultak ki a békéscsabai Szent István térre, hogy bemutassák és népszerűsítsék sportágukat.

Ezúttal három küzdősportegyesület népszerűsítette klubját a Sporthétfőn. A főtérre kilátogatók többek között vívó, ökölvívó és kick-box bemutatót is láthattak hétfő délután. A labdasport szerelmesei sem maradtak bemutató nélkül, hiszen a Békéscsabai Előre NKSE apró, de annál nagyobbat dobó fiatal játékosai népszerűsítették a sportágat.

– Klubunk nagy múltra tekint vissza, ezért fontos, hogy minél több gyermek ismerhesse meg a kézilabdát, erre biztosít kiváló lehetőséget a Sporthétfő programsorozat. Egyesületünk közel 150 fiatalt foglalkoztat, ezért nagy számban tudtunk megjelenni az eseményen – fogalmazott Döge Sándor, a Békéscsabai NKSE utánpótlás (U13) edzője.

 

A Békéscsabai Előre NKSE utánpótlás játékosai szép számmal vettek részt a Sporthétfőn. Fotó: Kuti István

A Békéscsabai Előre NKSE utánpótlás játékosai szép számmal vettek részt a Sporthétfőn. Fotó: Kuti István

 

Egy másik labdajáték képviselői is helyet kaptak a fiatal kézilabdázók mellett: a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület utánpótlás csapatai is nagy számban képviselték egyesületüket a rendezvényen. A csabai röplabdaklubnál már hagyomány, hogy a felnőtt együttes tagjai is kilátogatnak a programra, így a szurkolók találkozhatnak a legújabb BRSE játékosokkal. A viharsarki csapat eddig három külföldi játékos szerződtetését jelentette be, közülük ketten válogatott elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni a sporthétfőn. Ám a szurkolók a 191 centiméter magas, horvát átlót, Barbara Dapicot személyesen köszönthették a megyeszékhelyen.

 

A BRSE legújabb szerzeményét, Barbara Dapicot rögtön megrohamozták a fiatalok. Fotó: Kuti István

A BRSE legújabb szerzeményét, Barbara Dapicot rögtön megrohamozták a fiatalok. Fotó: Kuti István

 

– Vonzó volt számomra a klub által elért eredménylista, az elmúlt 6 évben 5 alkalommal nyert bajnokságot és több alkalommal hazai és nemzetközi kupát a BRSE. Mint minden játékos, én is trófeákat akarok nyerni, bajnokságot és kupát. Belgiumban jártam ehhez a legközelebb, de sajnos mindkettőről lecsúsztunk. Szeretnék Békéscsabán sikereket elérni, ez volt a fő indoka annak, hogy ideszerződtem – emelte ki a BRSE horvát átlója.

A Sporthétfő idei utolsó állomása augusztus 26-án lesz Békéscsaba főterén. Akkor többek között a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt együttese, a Békéscsabai Kosárlabda Klub játékosai és több küzdősportegyesület képviselője is részt vesz az eseményen.

 

Galéria

 

 

További programok »

Sport

Nőgyógyászati onkológiai világnap a Mályvavirággal és a BRSE csapatával

Szeptember 20-a tavaly óta a nőgyógyászati onkológiai világnap, melyet az ESGO ENGAGe európai betegszervezetek szövetsége hívott életre. A világnap célja, hogy nemzetközi szinten, összefogással - segítségül hívva a sportot - hívják fel a figyelmet a nőgyógyászati daganatos betegségekre, a megelőzésre, a tünetekre, a kezelés lehetőségeire.
14:04
FEL