Kézilabda: Lefújták az utánpótlás bajnokságokat

2021. május 21. 17:46 | Papp Ádám Sándor

Április végén lezárttá nyilvánította valamennyi utánpótlás bajnokságát a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága. A hazai versenysorozatok 2020/21-es kiírását a bizonytalanság jellemezte, a csapatok március 2-a óta nem szerepeltek bajnoki mérkőzésen.

A hazai szövetség április 30-án befejezetté nyilvánította valamennyi korosztályos bajnokságát. A döntés értelmében nem hirdetnek végeredményt, nincsenek kiesők és feljutók sem.

– Nem örültem a döntésnek, mert nagyon szeretünk a lányokkal meccsre járni, mindig elszántak vagyunk és próbáljuk a maximumot kihozni magunkból. A helyzetre való tekintettel a döntés félig-meddig jogosnak mondható – mondta Osgyán Boglárka utánpótlás játékos a behir.hu-nak.

A szövetség a döntést azzal indokolta, hogy a szükséges számú mérkőzés nem játszható már le a szezon végéig, több csapat nem is tudna újra kiállni a találkozókra. A Békéscsabai Előre NKSE utánpótlás edzői szerint a 2020/21-es idény a bizonytalanság jegyében zajlott.

– Az  idény bizonytalanságok között zajlott, márciustól már nem tudtuk, hogy folytatódik-e a bajnokság vagy lefújják. A kialakult helyzet nehéz volt a lányok számára és az edzőknek is. Próbáltuk megkönnyíteni nekik azzal, hogy tartjuk bennük a lelket, folytattuk az edzéseket, amennyire ez megengedett volt – emelte ki kérdésünkre Labos Tibor.

A rosszban mindig meg kell találni a jót – vallják a szakemberek. Döge Sándor utánpótlás edző elmondása alapján a leállásnak köszönhetően jobban tudtak az egyéni képzésekre fókuszálni az elmúlt hónapokban.

– A motivációt meg kellett találni újra a játékosoknak, hiszen nem tudtunk versenyezni és mérkőzéseket sem játszhattunk, de más területen sikerült előrelépni. Azt gondolom, hogy az egyéni képzésre sokkal több időt tudtunk fordítani, csiszolni a csapatjátékot, amire a versenyidőszakban nem lett volna lehetőség – mondta a szakember.

A békéscsabai utánpótlás csapatok továbbra is edzésben maradnak és egymás elleni játékkal készülnek a következő hónapokra. A szövetség nyilvánosságra hozta az utánpótlás tornák rendezési és részvételi feltételeit, amely május 22. és június 30. között lehetővé teszi a versenyzést.

További programok »

Sport

Junior Gokart Challenge - a jövő autóversenyzőit keresik Békéscsabán is

Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indított HUMDA Junior Gokart Challenge néven a 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat az ország hét városában egy héten keresztül. A szimulátoros kamion ezen a héten Békéscsabán várja az érdeklődőket, ahová szerdán Talmácsi Gábor volt motorversenyző is ellátogatott.
2021. szeptember 22. 18:00
FEL