Kézilabda: A címvédő Győr otthonában kezdi az új szezont a Békéscsaba

2023. augusztus 29. 18:18 | Papp Ádám Sándor

Szerdán megkezdődik a 2023/2024-es bajnoki idény a női kézilabda NB I-ben! A nyitó mérkőzésen a Békéscsabai Előre NKSE a címvédő, Bajnokok Ligája-bronzérmes Győri Audi ETO KC otthonában lép pályára.

Több, mint héthetes felkészülést követően kezdődik meg a női kézilabda NB I új szezonja a Békéscsabai Előre NKSE számára. A csabai kézilabdázók számos felkészülési mérkőzést vívtak hazai első osztályú ellenfelekkel szemben, továbbá több tornán is részt vettek az alapozás alatt. A lilák ráadásul aranyéremmel zárták a békéscsabai III. Szabó Károly Emléktornát. 

– Szerintem jól sikerült a felkészülésünk fizikailag és taktikailag egyaránt. Az alapozás elején sok futóedzésünk volt, mert abban le voltunk maradva, de azt sikerült bepótolnunk. Az új igazolások is beilleszkedtek a csapatba, már várjuk a szezonkezdést – mondta Giricz Laura.

Rácz Sándor együttese a bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-bronzérmes Győr otthonában kezdi az új szezont, ahol a tisztes helytállás lesz a cél.

– Amióta edző vagyok minden mérkőzésnek úgy álltam neki, hogy győzni akarok. Tudom, hogy a Győr ellen kicsi az esélyünk, de mindent meg kell próbálnunk és a saját játékunkat kell játszanunk. Nehéz első két forduló vár ránk, de próbálunk a lehető legjobban felkészülni a Győr és a Ferencváros ellen. Mindkét csapat erősebb nálunk, de tudom, hogy a kézilabda olyan sport, ahol a kellő akarattal meglepetést lehet okozni – fogalmazott a vezetőedző.

A Győri Audi ETO KC–Békéscsabai Előre NKSE első osztályú mérkőzés szerdán 17 óra 15 perctől kezdődik.

 

NB I, 1. FORDULÓ

Augusztus 30. (szerda)
17.15 Győri Audi ETO KC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE
Szeptember 1. (péntek)
18.00 Alba Fehérvár KC–DVSC Schaeffler
Szeptember 2. (szombat)
17.00 Moyra-Budaörs Handball–Motherson Mosonmagyaróvári KC
17.30 FTC-Rail Cargo Hungaria–DKKA
18.00 Kisvárda Master Good SE–MTK Budapest, Kozármisleny KA–Praktiker-Vác
19.00 Vasas SC–NEKA

 

További programok »

FEL