Megkezdte a felkészülést a Békéscsabai Előre NKSE

2023. július 14. 15:10 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Előre NKSE együttese ezen a héten megkezdte a felkészülést a női kézilabda NB I 2023/24-es bajnoki idényre. A klub célja egy olyan stabil csapat kialakítása, amely a kieső helyektől távol maradva, magabiztosan őrzi élvonalbeli tagságát.

A csabai kézilabdázók július 10-én kezdték meg a felkészülést a tavaly átadott békési kézilabda munkacsarnokban, mivel a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban az U17-es röplabda Európa-bajnokság zajlik. Az edzéseket a vajdasági származású Rácz Sándor vezetőedző irányítja, akivel 2025 nyaráig szóló megállapodást kötött a csabai klub.

– Azoknál a csapatoknál, ahol eddig dolgoztam, jellemző volt, hogy nagyon sok gólt dobtunk. A lányok jól fel lettek készítve, mert sokat kellett szaladni a mérkőzéseken. Ezt a stílust szeretném Békéscsabán is alkalmazni, lesz többféle védelmi taktikánk is – fogalmazott a szakember.

A nyolchetes felkészülés első részében a fizikai edzéseken lesz a hangsúly, majd később a taktikai elemek lesznek a főszerepben. Giricz Laura csapatkapitány arról beszélt, hogy az előző idény csapatának magja ebben a szezonban is együtt maradt, bízik abban, hogy az újonnan érkező játékosok hamar beilleszkednek a közösségbe.

– A következő hetek erőnléti és futóedzésekből állnak majd, de azért előkerül a taktikai is. Szerencsére a csapat magja együtt maradt, az új érkezők pedig hamar beleszoknak majd a közösségbe, szerintem nagyon jó csapategység lesz a következő szezonban is – hangsúlyozta a csapatkapitány.

A csabai klub elnöke kiemelte: céljuk, hogy a csapat a 10. és a 12. hely között végezzen az NB I következő szezonjában.

– Szeretnénk, hogyha a csapat stabilizálódna az NB I-ben. Ez azt jelenti, hogy nem szeretnénk állandóan a hátunk mögé nézni. Cél, hogy elkerüljük a kiesést és ne azzal törődjünk, hogy utolérnek-e bennünket a tabellán és ha igen, akkor annak milyen következményei vannak – emelte ki Paláncz György.

A Békéscsabai Előre NKSE július végén és augusztus elején több felkészülési mérkőzést játszik, majd augusztus közepén a Várda Kupán szerepel. A csabai klub a már hagyománynak számító Szabó Károly Emléktornát is megrendezi augusztus 18-án és 19-én, amelyen a Kisvárda mellett két román csapat ellen tesztel majd a szezon kezdete előtt.

 

Galéria

További programok »

FEL