Elkezdte a felkészülést a Békéscsabai Előre NKSE

2022. július 11. 15:19 | Papp Ádám Sándor

Elkezdte a felkészülést a női kézilabda NB I-re a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai kézilabdázók az előző idényben első helyen zártak a másodosztályban, így egy év kihagyást követően szerepelhetnek ismét az élvonalban.

Hétfőn reggel tartotta szezonindító sajtótájékoztatóját a Békéscsabai Előre NKSE. Az eseményen bemutatták a csapat stábját, játékosait és az új érkezőket egyaránt. Horváth Gréta a Dunaújváros együtteséből igazolt Békéscsabára.

– Mindenképpen szeretnék újra formába lendülni, volt egy kisebb sérülésem az előző szezonban és úgy gondolom, hogy Békéscsaba megfelelő hely a saját teljesítményem újraépítésére és egyéni fejlődésemre. Szeretnék újra formába lendülni és felszabadultan játszani, természetesen segíteni a teljesítményemmel a csapatot – fogalmazott a jobbszélső.

A Békéscsabai Előre NKSE továbbá Termány Ritával erősített, aki Kisvárdáról érkezik, valamint a Bajnokok Ligája tapasztalattal rendelkező horvát kapus, Marina Razum is a keret tagja lesz. Visszatér a viharsarokba Marija Agbaba, aki a 2018/19-es idényben játszott a lilák mezében.

– Jól éreztem magam itt, amikor négy évvel ezelőtt itt játszottam. Fiatal voltam, de sokat tanultam. Most tapasztaltabb vagyok, bízok abban, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak. Biztos vagyok benne, hogy kemény lesz a felkészülés, remélem, hogy jó eredménnyel zárjuk a bajnokságot – fogalmazott a szerb játékos.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A csabai kézilabdázók hétfőn kezdték el a felkészülést, azonban az elmúlt pár hétben egyéni, szinten tartó edzéseket is végeztek.

– Volt most öt hét pihenőnk, ebből kettő teljes, három hét aktív pihenés futómunkával, előre dolgoztunk az alapozás előtt. Szerintem idén is nagyon jó csapatunk lesz, az előző szezonban is az segített nekünk, hogy jó volt az egység. Lesznek különféle csapatprogramok, edzőtáborba megyünk. Minden lehetőség megvan, hogy jó csapat kovácsolódjon idén is – hangsúlyozta Giricz Laura.

A Békéscsabai Előre NKSE elnöke elmondta: a 2022/23-as idényben az a céljuk, hogy az együttes stabilizálja helyét az NB I-ben és minden mérkőzésen a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

– Minimális cél az az NB I-ben való bentmaradás, de több hasonló képességű csapat van az osztályban, mint mi ezért úgy gondolom, hogy ennél jobb eredményt is el tudunk érni. Én úgy látom az első pillanatoktól kezdve, hogy egy kellően összetartó és jó szellemiségű közösség alkotja majd a következő szezon elsőosztályú keretét itt nálunk – emelte ki Paláncz György.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A csapat vezetőedzője elmondta, hogy nyolchetes felkészülés vár a játékosokra. Papp Bálint kiemelte: továbbra is azon az úton haladnak tovább, amelyen az előző idényben elindultak.

– Az első héten délelőtti edzéseken fizikai felmérések vannak, délutánonként pedig a labdás foglalkozások. Jövő héten már keményebb munka vár a lányokra, utána pedig edzőtáborba utazunk. Ott vívjuk az első edzőmérkőzésünket, bízom abban, hogy addigra már azok a játékosok, akik kisebb sérülés miatt nem tudnak még edzésbe állni, addigra ők is teljes értékű munkát tudnak végezni – fogalmazott a szakvezető.

A klub a szezon előtt felkészülési tornát rendez majd több NB I-es csapat részvételével. A csabai lányok a tervek szerint szeptember első hétvégéjén, a Dunaújváros otthonában kezdik a 2022/23-as kiírást.

További programok »

FEL