Kézilabda: Az MTK otthonában gyarapítaná bajnoki pontjait a Békéscsaba

2023. március 18. 07:20 | Papp Ádám Sándor

A nyolcadik helyezett MTK Budapest otthonában folytatja szereplését a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben. Papp Bálint együttese 17 fordulót követően a tabella 10. helyét foglalja el.

A csabai kézilabdázók legutóbb a sereghajtó NEKA együttesét fogadták hazai pályán, szombaton. A viharsarki csapat 26:21-es sikerével fellépett a tabella 10. pozíciójába, ezzel fontos lépést tett az osztályban való bennmaradás felé. Papp Bálint együttese szombaton az MTK Budapest otthonában folytatja NB I-es szereplését, ahol újra a pontszerzés a cél.

– Ugyanúgy készülünk, mint minden egyes mérkőzésre. Szerintem egy szoros és pörgős összecsapás lesz, az MTK játékoskeretét tapasztalt és fiatal játékosok egyvelege alkotja. Biztos, hogy nem lesz egyszerű összecsapás, de saját magunkra kell koncentrálnunk és a saját játékunkat kell játszanunk, akkor nem lehet baj – fogalmazott Horváth Gréta.

A két együttes legutóbb a bajnokság 5. játéknapján találkozott egymással. Az októberben, Békéscsabán lejátszott összecsapás kétgólos fővárosi győzelemmel zárult.

– Minden mérkőzést komolyan veszünk és szeretnénk a legjobb arcunkat megmutatni minden szempontból. Az MTK otthon jó csapat és látjuk azt is, hogy jó formában vannak ők is. Azt gondolom, hogy felszabadultan kell játszanunk, ugyanis rajtunk teher nem lesz és szeretnénk minél jobb eredményt elérni – emelte ki a csabaiak vezetőedzője.

Az MTK Budapest – Békéscsabai Előre NKSE bajnoki összecsapás szombaton 17 órától kezdődik a fővárosban.

További programok »

Sport

Az első magyar sportolók már megérkeztek az olimpiai faluba

Még nem tombol teljes erővel az olimpiai láz Párizsban, de építkeznek a nagy megnyitóra és érkeznek a sportolók is. Az első magyar sportolók és a háttérállomány számos tagja már szombaton beköltözött az olimpiai faluba, hétfőtől pedig jönnek a nagyobb küldöttségek.
10:26
FEL