Kézilabda: Közvetlen riválisa ellen folytatja a Békéscsaba

2023. április 29. 07:30 | behir.hu

A közvetlen rivális Budaörs otthonában folytatja a női kézilabda NB I küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE. A fővárosi együttes a tabella 11. helyén áll egyetlen ponttal megelőzve Papp Bálint csapatát.

A Békéscsabai Előre NKSE az elmúlt három mérkőzésén a bajnokság első három helyezettje ellen lépett pályára, mindhárom alkalommal az esélyesebb csapat győzelmével zárult a találkozó. Papp Bálint együttese számára fontos összecsapással folytatódik a bajnokság, ugyanis a közvetlen rivális Budaörs lesz az ellenfél. A két csapat legutóbb a bajnokság 9. fordulójában játszott egymással, a decemberi mérkőzést 28:26-ra a csabaiak nyerték.

– Nagyon jó hangulat van a csapatban, készülünk a hétvégi mérkőzésre, amelyet mindenképpen meg szeretnénk nyerni. Nehéz összecsapásra számítok, de a kulcs az egységesség lesz és az, hogy csapatként játsszuk végig a 60 percet – mondta Mayer Szabina.

A Békéscsaba győzelme esetén megelőzné a Budaörs együttesét és fellépne a tabella 11. pozíciójára.

– Ellenfelünk jó játékosokból áll és taktikailag is felkészült csapatról van szó. Elől sokszor használják a hét a hat elleni játékot, erre mindenképpen készülnünk kell. Tudjuk, hogy van nekik zárt és nyitott védekezésük is, decemberben utóbbival megszorongattak minket, annak a hatástalanítására kell fókuszálnunk – fogalmazott a csabaiak vezetőedzője. 

A Budaörs – Békéscsabai Előre NKSE bajnoki összecsapás szombaton 18 órától kezdődik.

További programok »

FEL