Kézilabda: formálódik a 2021/22-es szezon kerete Békéscsabán

2021. május 1. 08:12 | Papp Ádám Sándor

Alakul a Békéscsabai Előre NKSE 2021/22-es játékoskerete. A következő percekben megmutatjuk, hogy kik azok, akik biztosan Békéscsabán kézilabdáznak majd a következő idényben.

Már nyomokban körvonalazódik a Békéscsabai Előre NKSE 2021/22-es szezonjának játékoskerete. A csabai klub azonban először a szakmai stábot alakította ki. Ennek eredményeképp a klub februárban bejelentette, hogy visszatér Békéscsabára Mátéfi Eszter, aki szakmai igazgatóként tevékenykedik majd. Egy hónappal később a vezetőedző kilétére is fény derült. A csabai együttest két évig Papp Bálint, a Békési FKC jelenlegi szakvezetője irányítja majd.

– Alapvetően a következő év keretének kialakításában két leendő munkatársunk vett részt. Papp Bálint vezetőedző és Mátéfi Eszter szakmai igazgató ebből a munkából már mindketten kivették a részüket, a kettejük szakmai elképzelései alapján állapodtunk meg a következő szezon játékosaival – emelte ki Paláncz György, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke.

A Békéscsabai Előre NKSE először az 1994-ben, Csorváson született Gyimesi Kitti igazolását jelentette be. A játékos az elmúlt hét szezont Mosonmagyaróváron töltötte, onnan tér vissza Békés megyébe.

A csabai szurkolók örömére a 2021/22-es szezonban visszatér korábbi csapatához Kiss-Walfisch Mercédesz. A 27 éves békéscsabai nevelésű balátlövő 2019-ben a Fehérvárhoz szerződött Békéscsabáról, majd tavaly nyáron kölcsönben került Érdre, ahol jelenleg 98 találattal az együttes házigólkirálya.

Kobela Tamara személyében egy másik balátlövő igazolását is bejelentette az Előre. A 24 éves játékos az NBI/B listavezetőjétől, az Eszterházi SC együtteséből teszi át a székhelyét a Viharsarokba.

Karacs Jázmin is csatlakozik az Előre NKSE csapatához, a 2021/22-es szezonban. A 24 éves, nádudvari születésű balszélső az NB I/B keleti csoportjában szereplő Hajdúnánás együttesétől érkezik Békéscsabára.

A klub elnöke elmondta: úgy alakították ki a jövő évi keretet, hogy az NB I/B-ben élcsapat, az NB I-ben pedig versenyképes csapatuk legyen.

– Úgy igyekeztünk a mostanra már majdnem teljes egészében kialakult következő éves keretet összerakni, hogy ha NB I/B, akkor akár pontveszteség nélkül egy átmeneti év alatt azonnal visszajussunk az élvonalba. Amennyiben NB I, akkor lesz lehetőségünk arra és ebben léptünk is előszerződésekkel és egyebekkel, hogy ezt a keretet megerősítve 1-2 játékossal, egy stabil NB I-es szereplést tudunk megvalósítani – taglalta Paláncz György.

A klub több szerződéshosszabbítást is bejelentett, miután céljuk a fiatalok beépítése. Többek között Békéscsabán marad a következő szezonban a 20 esztendős hálóőr, Szabó Dóra. Több, a 2020/21-es idényben alapembernek számító fiatal is marad a Viharsarokban.

– Aki a mostani keretnek a tagja és a következő évben is biztosan Békéscsabán lesz a fiatalok közül: Kukely Anna, Kukely Klára, Csizmadia Fanni, illetve az ifi csapatban sikeresen szereplő Török Fanni, aki már most is tagja a felnőtt keretnek. Bencsik Bojána és Gyenes Imola is egész biztosan itt lesznek a következő időszakban. Giricz Laurát bejelentettük már korábban ő marad. Iván Emesének is van még élő szerződése. Nagyjából mostanra kialakult az a 15-16 fős keret, amely azokat a célokat, amiket mi a következő időszakra kitűztünk meg tudja oldani és valósítani. A légiósok helyzete kérdéses, hiszen NB I/B-ben nem szerepelhetnek, de közülük van olyan játékos, akiket szeretnénk, ha Békéscsabán maradnának NB I-es szereplés esetén – zárta gondolatait a klubelnök.

Paláncz György arról is beszélt, hogy további játékosokkal is tárgyalnak, illetve van olyan is, akivel már megegyeztek a következő bajnoki idényt illetően. Az ő kilétüket a bajnokság végéhez közeledve, valamint a szezon végét követően fedik majd fel.

 

További programok »

FEL