Kézilabda: Harmadik alkalommal rendeznek emléktornát Békéscsabán

2023. augusztus 16. 19:36 | Papp Ádám Sándor

Pénteken és szombaton rendezi meg harmadik alkalommal a Szabó Károly emléktornát a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai klub felnőtt együttesén túl a Kisvárda és két román csapat vesz részt a felkészülési tornán.

A Békéscsabai Előre NKSE az alapozás hajrájához közeledve az előző héten a Várda Kupán szerepelt. Rácz Sándor csapata a házigazda Kisvárda ellen háromgólos vereséget szenvedett, míg az MTK Budapest együttesével 34:34-es döntetlent játszott.

– Nagyon hasznos volt a Várda Kupa számunkra. Két jó csapattal játszottunk és lendületes mérkőzéseken vagyunk túl, amelyeken tudtuk gyakorolni a technikai elemeket, láttuk az esetleges hibákat. Összességében úgy gondolom, hogy hasznos volt – mondta Gyimesi Kitti.

A tornán két NB I-es csapat a Békéscsaba és a Kisvárda mellett pályára lép a román elsőosztályú Zalau és a román másodosztályú Slatina.

– Ezeket a mérkőzéseket szeretem, hiszen fel tudom mérni, hogy hol tartunk a felkészülésben, jelen esetben a hat héttel a rajt után. Nekem nagyon fontosak ezek a barátságos mérkőzések, ezáltal a lányok is megértik, hogy én mit kérek tőlük, és látom, hogy mire számíthatok a játékosoktól. Komolyan vesszük a felkészülési tornát nem az eredmény a legfontosabb, hanem az a cél, hogy megtaláljuk a saját játékunkat, ami már kezd kialakulni – fogalmazott a csabaiak vezetőedzője.

A Békéscsabai Előre NKSE idén harmadik alkalommal rendezi meg a Szabó Károly Emléktornát, amely a 2020 januárjában elhunyt, örökös tiszteletbeli elnök emléke előtt tiszteleg.

– Nagy álma volt Szabó Károlynak, hogy Békéscsabán csináljunk egy olyan színvonalas kézilabdás eseményt, amely méltó a hazai sportághoz. Halálát követően úgy döntöttünk, hogy ezt meg is valósítjuk, így felnőtt és utánpótlás korosztályokban is összecsapnak majd itt Békéscsabán, ezen a hétvégén – emelte ki Paláncz György klubelnök.

Az emléktornán három korosztályban tizenkét csapat lép pályára Békéscsabán. A felnőtteknél pénteken 18 órától szerepel a házigazda a román Zalau ellen. Szombaton a városi sportcsarnokban 10 órától a bronzmérkőzést, míg déltől a döntőt rendezik meg.

További programok »

FEL