Második alkalommal hívják életre a Szabó Károly emléktornát

2022. augusztus 18. 16:32 | Papp Ádám Sándor

Második alkalommal szervezi meg a Szabó Károly emléktornát a Békéscsabai Előre NKSE. A megmérettetést a tavalyi évhez hasonlóan három helyszínen, három korosztályban, tizenkét csapat részvételével rendezik meg pénteken és szombaton.

A csabai kézilabdázók július 11-én kezdték meg a felkészülést az első osztály 2022/23-as szezonjára. Papp Bálint együttese az elmúlt hetekben több felkészülési mérkőzést vívott hazai, élvonalbeli együttesek, valamint román csapatok ellen is. A Békéscsaba csapatkapitánya szerint a szezonkezdet előtt jó erőfelmérő lesz számukra az emléktorna.

– Pénteken a román csapattal kezdünk, akikről tudni lehet, hogy jó játékerőt képviselnek. Az első nap eredményén múlik, hogy szombaton a Fehérvárral vagy a Budaörssel játszunk. Biztos, hogy jó lesz ez a torna számunkra, hiszen erős csapatok ellen lépünk pályára – hangsúlyozta Giricz Laura.

Az ifjúsági korosztály az Evangélikus Sportcsarnokban, a serdülők a Kazinczy Általános Iskolában, míg a felnőttek a Városi Sportcsarnokban mérkőznek meg egymással.

– Második alkalommal rendezzük meg a Szabó Károly emléktornát. A névadó az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, aki 2020-ban hunyt el. E szomorú esemény kapcsán határozta el az egyesület vezetése, hogy rendszeres időközönként egy olyan magas sportértékű és minőségű tornát fogunk rendezni, amely méltó lehet Karcsi bácsi hagyatékához – emelte ki Paláncz György klubelnök.

A felnőttek tornáján pénteken a Békéscsaba a román Slatina együttesével találkozik, míg a fehérváriak a budaörsiekkel játszanak. Másnap a két győztes a fináléban, a két vesztes pedig a bronzmeccsen léphet pályára a városi sportcsarnokban.

 

További programok »

Sport

Csak úgy dőltek az egyéni csúcsok a vásárhelyi Gyarmati Kupán

Tizedik alkalommal rendezte meg hétvégén a Hód-Fürdő Kft. a Gyarmati Kupa nemzetközi úszóversenyt a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A kétnapos eseményre harminc klub delegálta felnőtt és utánpótláskorú sportolóját, megyénkből mind a hét egyesület képviseltette magát.
19:31
FEL