Kézilabda: A Ferencváros érkezik Békéscsabára

2023. szeptember 5. 18:08 | Papp Ádám Sándor

Az előző idény ezüstérmese ellen folytatja a női kézilabda NB I küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE. Rácz Sándor csapata szerdán az első fordulóban 23 gólos sikert arató Ferencváros együttesét fogadja a Városi Sportcsarnokban.

A címvédő Győri Audi ETO KC otthonában indította útjára a 2023/24-es bajnoki idényt a Békéscsabai Előre NKSE augusztus 30-án. A viharsarki együttes az összecsapáson egy félidőn keresztül tartotta a lépést a győriekkel, akik a fordulást követően magabiztos, 14 gólos sikert arattak. Román Dorina arról beszélt, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen fegyelmezett védekezésükkel megnehezíthetik ellenfelük dolgát.

– A két nagycsapatot megkaptuk az első két fordulóban, ez a két összecsapás nagyon jó erőfelmérő, hogy min kell még dolgoznunk és visszajelzést kapunk arról a szakmai stábtól, hogy mi az, ami jó és építeni lehet rá a folytatásban. Nem feltett kézzel lépünk pályára a Ferencváros ellen és szeretnénk mindenképpen megnehezíteni ellenfelünk dolgát – fogalmazott a csabai játékos.

A Ferencváros a nyitófordulóban 44:21 arányban múlta felül a Dunaújváros csapatát. Rácz Sándor vezetőedző hasonlóan nehéz találkozóra számít szerdán, mint amit együttese Győrben vívott.

– A taktikai oldalról nézve szintet kell lépnünk a Ferenváros elleni találkozón. A támadásokból nagyobb százalékban kell gólt szerezzünk, azonban előreláthatóan a végjátékban lesz majd problémánk, amikor kijöhet a két csapat közötti fizikális különbség. Mindenesetre azon leszünk, hogy ellenfelünk gyors játékát lassítsuk és hogy fegyelmezett játékkal szoros mérkőzést vívjunk az előző idény ezüstérmes csapata ellen – hangsúlyozta a szakember.

A Békéscsabai Előre NKSE – Ferencváros bajnoki összecsapás szerdán 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

 

További programok »

Sport

FEL