Kézilabda: Első pontjait szerezné meg az ENKSE hazai pályán a DKKA ellen

2023. október 19. 18:15 | Papp Ádám Sándor

A Dunaújváros ellen folytatja szereplését a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 6. fordulójában. Rácz Sándor vezetőedző elmondta: csapata két hét elteltével lép pályára ismételten és céljuk nem más, minthogy a sérülésből és betegségből visszatérő játékosaikkal kiegészülve jó eredményt érjenek el hazai környezetben.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb október 6-án lépett pályára a női kézilabda NB I-ben, amikor a Bajnokok Ligájában szereplő DVSC otthonában játszott és tizenkét gólos vereséget szenvedett. A mérkőzést követően a csabai csapatnak a válogatott szünet miatt két hét állt rendelkezésére, hogy felkészüljön a Dunaújváros elleni bajnoki összecsapásra.

– Ez lesz az első mérkőzésünk sok idő után, hogy komplett kerettel fogunk tudni kiállni. Román Dorina is visszatér, az egyetlen sérültünk Giricz Laura, aki 4-5 héten belül talán újra edzésbe állhat. Az elmúlt hét nehéz volt, mert több beteg és kisebb sérüléssel küzdő játékosunk volt, de ezen a héten teljes kerettel dolgoztunk és várom, hogy ennek a munkának meglegyen az eredménye – fogalmazott Rácz Sándor vezetőedző. 

A Dunaújváros öt mérkőzéséből két alkalommal győzött, így a tabella 9. helyét foglalja el. A Békéscsaba két megszerzett ponttal a 11. pozícióban áll, ráadásul otthon eddig még nyeretlen, így szeretné megszerezni idei első hazai győzelmét.

– Szerintem a bajnokság második felében lévő csapatok közel azonos erőt képviselnek, úgyhogy a pillanatnyi forma döntő lehet ezeken a mérkőzéseken. A Dunaújváros egy erős csapat, vannak rutinos és fiatal játékosaik is. A védelmünket meg kell erősítsük, mindenképpen egy nehéz és küzdelmes összecsapásra számítok, de az a célunk, hogy megszerezzük az első két pontunkat hazai pályán – hangsúlyozta Horváth Gréta.

A Békéscsabai Előre NKSE – Dunaújváros bajnoki összecsapás pénteken 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL