A négyes döntő kapujában a Békéscsabai Előre NKSE

2022. március 8. 18:10 | Papp Ádám Sándor

Az elsőosztályú Dunaújváros ellen folytatja szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok győzelem és döntetlen esetén bejuthatnak a sorozat négyesdöntőjébe, amely legutóbb 2012-ben sikerült nekik.

A Békéscsaba a Magyar Kupa 2021/22-es kiírásában elsőként a Csepel együttesét győzte le, majd a sorozat 3. fordulójában az NB I-es Érdet búcsúztatta hazai pályán. Papp Bálint együttese az előző körben a NEKA gárdáját ütötte ki, miután a csabai csapat kilencgólos félidei hátrányt ledolgozva 27:27-es döntetlent játszott. Az Előre NKSE a negyeddöntőben a Dunaújvárost fogadja, amely együttes a 9. helyen áll az első osztályban.

– Befejeződött az alapszakasz, így volt időnk készülni erőnlétileg és taktikailag is a kupamérkőzésre. Sok rutinos játékosa van a Dunaújvárosnak, akikre figyelnünk kell. Küzdenünk kell a mérkőzésen és úgy lehet esélyünk a győzelemre – fogalmazott Giricz Laura.

A Békéscsaba legutóbb 2012-ben jutott be a Magyar Kupa négyesdöntőjébe. A csabai lányok a Dunaújváros ellen győzelmük esetén, de akár döntetlennel is kvalifikálják magukat a legjobb négy közé.

– Nekünk az lesz a feladatunk, hogy a hazai közönség támogatásával szívünket, lelkünket kitegyük a pályára, hiszen nekünk veszíteni valónk nincsen. Felszabadult játékot szeretnénk játszunk és meg kell nézzük, hogy hol tartunk egy NB I-es középcsapat ellen. Arra lesz szükségünk, hogy a csapat egységesen lépjen pályára, aki lehetőséget kap, annak mindent meg kell tennie azért, hogy a legjobb eredményt érjük el – emelte ki Papp Bálint vezetőedző.

A Békéscsabai Előre NKSE – Dunaújvárosi KKA Magyar Kupa mérkőzés szerdán 18 órától kezdődik a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL