Lassan véget ér a nagy sikerű sportprogram

Tovább folytatódott a HISZEK Benned Sport Programsorozat. Csütörtökön dr. Gyarmati Andrea, olimpiai ezüstérmes úszó és fia, Hesz Máté, korosztályos világbajnok vízipólós látogatott el a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumba, ahol a gyerekek együtt is edzhettek a jól ismert vízilabdással.

 

 

A Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanulói együtt vették birtokba az intézmény uszodáját a korosztályos világbajnok vízipólóssal.  A gyerekek vízilabda- és úszóoktatóival egyeztetve zajlott a délelőtti vizes program – mondta Hesz Máté, aki hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy minél fiatalabb korban kialakuljon egy rendszeresség a gyerekek életében.

– Szerintem az a fontos, hogy a gyerekek több sportágat is kipróbáljanak. Nem biztos, hogy valaki a vízilabdában ügyes, lehet, hogy röplabdázó lesz belőle, atléta vagy labdarúgó, de ha megszereti a mozgást és egy rendszer lesz az életében, az hosszú távon is kifizetődő lesz – fejtette ki Hesz Máté.

 

 

Az iskola tanulói a vízilabda edzés után egy interaktív előadást hallgathattak meg, ahol a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke köszöntötte a meghívottakat. Bíró Csaba elmondta: nagy büszkeség, hogy egy pályázat révén olimpikonokkal találkozhatnak a tanulók, és jó érzés, hogy együtt sportolhatnak példaképeikkel, beszélgethetnek velük.

A sportolók az előadás alatt különböző kérdésekre válaszoltak, emellett meséltek a sikerhez vezető útról. dr. Gyarmati Andrea hangsúlyozta: nincs olyan, amire ne emlékezne vissza szívesen.

– Nagyon sokszor kérdezték, hogy ha úgy adódna, hogy vissza lehetne menni az időben, és még egyszer lehetne hozni egy döntést, akarnék-e úszni újra vagy sem. Mindenkinek azt mondom, hogy nagyon szívesen végigcsinálnám az összes nehézségével együtt – hangsúlyozta a dr. Gyarmati Andrea.

 

Fotó: Szendi Rita

 

Szilágyi Tibor, az intézmény vezetője kiemelte: egy iskolának nem csak tanítania és nevelnie kell a gyermekeket, hanem a sportolást is meg kell velük szerettetni. Mint mondta: erre, az iskolában kiemelt figyelmet fordítanak. Az uszoda révén ugyanis emelt úszóosztályokat indítottak alsó tagozatban, ezzel is segítve az úszók és vízilabdások utánpótlását.

A Sportolj együtt olimpikonnal programsorozat lassan a végéhez közeledik. Március 8-án a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, Zala György érkezik Békéscsabára, a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába.

Megosztás:

Címke: , , , ,