Együtt játszottak a gyerekek az olimpikonnal

2019. március 8. 16:39 | Szendi Rita

Az utolsó állomásához érkezett a "Sportolj együtt olimpikonnal!" elnevezésű programsorozat. A Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai egy előadás meghallgatása mellett együtt is sportolhattak a kétszeres olimpiai bronzérmes kenussal, Zala Györggyel, pénteken délelőtt.

 

 

A gyerekek az iskola tornatermében várták az olimpikont, aki háromféle különböző sportágat is kipróbált velük együtt. A rendhagyó testnevelés óra után következett egy előadás a diákok részére, ahol kérdéseket is feltehettek az olimpikonnak.

 

 

Zala György elmondta, hogy ilyenkor nagyon sok kérdés érkezik az olimpiával kapcsolatban, milyen érzést volt dobogós helyezést elérni, milyen ott állni. A kétszeres olimpiai bronzérmes kenus azt is elmondta, a gyerekek életében nagyon fontos, hogy olyan sportágat találjanak, amiben sikerélményük van és kitartanak mellette.

 

sport

Fotó: Máthé Csongor

 

Az intézményvezető-helyettes nagy lehetőségnek tartja, hogy az iskolában már több olimpikonnal is találkozhattak a gyerekek. Hrabovszki Mihály úgy fogalmazott: mindent megtesznek azért, hogy a diákok a sportolási lehetőségek minél szélesebb skálájával ismerkedhessenek meg az iskolában, hozzátette: remek eredményeket értek el tanulóik például kosárlabda, futball, atlétika és kézilabda versenyeken.

További programok »

FEL