Debreczeni Dezső miniversenyt hirdet a tanítványai közt

2020. március 24. 15:10 | Such Tamás

Ahogy a napokban megtapasztalhattuk, számtalan pedagógiaI leleményesség írta fölül a koronavírus által generált eseménytelen hétköznapokat. A kreativitás nemcsak a tanulásban, hanem a sportban is megmutatkozik.

Megyénk egyik legeredményesebb egyesülete, a kick-boxolókat tömörítő Debreceni Team idén (is) jól rajtolt: a Békéscsabán megrendezett országos Diákolimpián 18 országos bajnoki címet zsákoltak be, s kronológiailag visszalépve elmondhatjuk, hogy szépen domborítottak Írországban, Horvátországban és Olaszországban is.

„Nagyon gyanús – teszi hozzá Debreczeni Dezső –, hogy egyelőre ennyi… Júniusban azonban országos bajnokság LESZ, ahol ott leszünk!”

A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi kick-box világbajnok, valamint masters világbajnok tréner elmondása szerint szerencsés alkat, ugyanis minden szomorú helyzetben megpróbál optimistán gondolkodni. A mostani, kaotikus állapotokat – számos edzőtársához hasonlóan – a Facebookon keresztül fésüli ki.

 

A Debreczeni  Team

Aranyos kis csapat

 

Mint sokan mások, az edzésterveket mindig a tárgyhét elején küldi el; mint sokan mások, a tanítványaitól visszacsatolásként rövid videókat kér; ami azonban új, hogy versenyt hirdetett a sportolói közt: a legjobb minimozikat díjazni fogja.

„Lényeg – folytatja –, hogy egy kis helyen, akár a nappaliban is el lehet végezni az otthoni edzéseket, amely a bizalmon alapul... Persze az első találkozásunkkor biztos, hogy látni fogom, ki dolgozott és ki nem. Ráadásul ez a sport egy súlycsoportos történet, és ha valaki 1-2 hónapot nem dolgozik, az bizony látszik.”

Hozzáfűzi, a magányos tréningek egy ideig ez működnek, de mivel ez küzdősport, így hosszútávon nehéz egyedül küzdeni.

„Hiszen a súlyzó nem üt vissza” – fogalmaz.

(De lehet, hogy ezt már én mondtam.)

 

További programok »

FEL