Világbajnoki válogató Békéscsabán

2018. március 26. 16:03 | Zsíros András

A magyarországi kick-box egyik fellegvárában, Békéscsabán rendezték meg a hétvégén az utánpótlás korosztály országos bajnokságát. Az egyben világbajnoksági válogató versenynek több éve ad a megyeszékhely otthont, a helyszín ezúttal a tavaly átadott Evangélikus Sportcsarnok volt.

Több éve házigazdái a csabai versenyzők a bajnokságnak, így minden esélyük meg is volt arra, hogy kiváló eredmények szülessenek. A klub vezetőedzője az eddigi tapasztalatok alapján bízott is a sikerben. Debreczeni Dezső remélte, hogy tíz fölött lesz az általuk megszerzett aranyérmek száma. Hozzátette, természetesen minden eredménynek örülnek és büszkék rá.

A békéscsabai bajnokság győzteseinek ranglista pontjai beszámítanak az év végi világbajnoki pozíciókért folytatott küzdelembe, ahol a végső elbírálásnál sokat nyomnak a latba. Több mint 120 ország két és fél millió sportolója közül mintegy 4500-an mérik majd össze az erejüket, így várhatóan kemény harcok árán szerezhetők majd meg az aranyérmek.

Király István, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke elmondta, itthon ez az egyik legsikeresebb sportág, ezért bizakodva tekintenek a világbajnokságra. A megmérettetést ősszel, az olaszországi Jesolo-ban rendezik meg, ahol az országos döntő győzteseinek is szurkolhatunk majd.

 

 

További programok »

FEL