Kick-box: Debreczeni Dezső újra világbajnok!

2017. november 9. 12:13 | behir.hu

Harmadik meccsét is megnyerte a veterán 74 kg-os súlycsoportjában és újra a dobogó tetejére állhat a vb-re visszatérő edző, aki a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület ifjú tehetségeivel dolgozik a mindennapokban.

A hazai világversenyre egyébként három tanítványával érkező Debreczeni Dezső a tavalyi veterán Európa-bajnok, az angol Darrel Merryweather ellen kezdett és fölényes győzelmet aratott. Az elődöntőben az ír Eamon Breslinnel szemben lépett tatamira. Az elsőre könnyebb ellenfélnek tűnő rivális ellen megszenvedett a békéscsabai ikon, de végül 10:8 arányban megszületett az újabb siker.

A fináléban az olasz Magno Saverino állt vele szemben, azonban Debreczeni Dezsőt nem lehetett nem lehetett megállítani, aki így világbajnoki címet ünnepelhet a veteránok között. A jelenleg edzőként dolgozó, korábbi hétszeres egyéni amatőr és egyszeres profi világbajnok erre a viadalra tért vissza versenyzőként.

Debreczeni Dezső a ring mellett is ünnepelhetett, hiszen Bálint Zoltán lett az első tanítványa, aki a felnőttek között világbajnoki érmet nyert.

 

További programok »

FEL