Kick-box Országos Diákolimpiát rendeztek Békéscsabán szombaton

2020. március 7. 17:12 | Gyemendi Réka

Egy napra Békéscsaba lett a magyar kick-box központja, ugyanis a megyeszékhelyen rendezték meg a Kick-Box Országos Diákolimpia döntőjét szombaton. A megmérettetésre az ország minden részéről érkeztek a versenyzők.

Zsúfolásig megtelt harcművészekkel, valamint a sportolók edzőivel és hozzátartozóival a Városi Sportcsarnok Békéscsabán, szombaton. 

A sportágat a nemzetközi olimpiai bizottság hivatalosan elismerte. Magyarországon ez a legsikeresebb nem olimpiai sportág. A kick boxban is nagy jelentősége van a klubok, a tanuló ifjúság és a tanintézmények kapcsolatának, valamint azolyan versenyeknek, ahol a versenyzők a tanintézményüket képviselik. Gyakran csak jó versenyeredménnyel tudják megköszönni iskolájuknak azt, hogy támogatják sporttevekénységüket.

A korábbi években sikeresen rendezte meg a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület a Magyar Kick Box Szövetség megbízásából a tanulók ifjúság országos kick box diák bajnokságát. Az idén a szakma és a sportolók régi vágya teljesült, amikor a korábbi évektől eltérően a hivatalos diák olimpiát itt, Békéscsabán rendezték meg a Városi Sportcsarnokban.

A Kick-Box DIÁKOLIMPIA® Országos Döntő egyben az egyik válogató verseny a belgrádi WAKO Utánpótlás (gyermek, cadet és junior) Kick-Box Világbajnokságra is (2020. augusztus 21-29.).

A versenyen összesen ötszázan vettek részt, a sportolók pedig az ország minden részéről érkeztek, így Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Baranya, Hajdú-Bihar, Komárom- Esztergom, Vas, Pest és természetesen Békés megyéből.

Az ünnepélyes megnyitó a Békéscsabai Premier Mazsorett Táncegyüttes produkcióival kezdődött. Ezt követően mondott köszöntőt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

– Békéscsabán a kick box évtizedek óta a legeredményesebb sportág, Debreczeni Dezső személyében pedig a világ egyik legeredményesebb sportolóját köszöntjük, aki békéscsabai, ez nagyon nagy örom nekünk. Mindenkiből nem lehet bajnok, de eredményes, sikeres versenyző és ember igen – fogalmazott.

Békéscsaba alpolgármestere, Varga Tamás úgy fogalmazott: nagy büszkeség a békéscsabaiaknak, hogy erre az alkalomra ennyien eljöttek.

 

Galéria

 

Végül Galambos Péter, a magyar kick box szövetség elnöke szólt a megjelentekhez.

– Számunkra nagyon nagy öröm, hogy a diákolimpia hazatért a kick-boxhoz, másként mondva: a kick-box a diákolimpiához. Egy ideig nem tudtunk hivatalos diákolimpiát rendezni, de ez most megváltozott. Akik ezen a versenyen eredményeket érnek el, azok fontos lépést tesznek a belgrádi kvalifikáció felé – mondta el az elnök.

A köszöntők után Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke adott át díjakat a legsikeresebb sportolóknak. 

– A Békés Megyei Harcművész Szövetség minden évben dönt arról, hogy a szövetség sportolói közül kik a legeredményesebbek. Ebbe a szövetségbe jelenleg harmincegy klub tartozik, nyolc irányzatból – ismertette Gregor László.

A kiváló harcművész diját Mezei Nikolett, a Battonyai Barátság SE taekwondo világ- és Európa bajnok és kick-box Európa bajnok vehette át.
A férfi sportolók közül tavaly Purovecz Peter lett a legeredményesebb, aki a formagyakorlat kategóriában a felnőtt válogatottban világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett.


Galéria

 

További programok »

FEL