Csabai származású a Faith No More basszerosának a nagyapja

2023. december 1. 15:05 | Such Tamás

Billy Gouldnak, a Faith No More basszusgitárosának az apai nagyapja a harmincas években Békéscsabáról vándorolt ki az USA-ba, írja a telex.hu.

Mindezzel kapcsolatban megkérdeztem Bicsérdi-Fülöp Ádámot, a cikk szerzőjét, hogy van-e pontosabb forrás a felvetéssel kapcsolatban, mire azt válaszolta, a Hammer World 2022. július-augusztusi lapszámában Pintér Miklós riporternek Billy Gould bővebben kifejti a csabai kötődését (a cikk online verzéjében nem szerepel az állítás, csak a printben).

 

A Faith No More 1992-ben. Balról: Billy Gould, Mike Patton, Mike Bordin és Jim Martin – Fotó: Brian Rasic / Getty Images
 

Mondjuk, az tény, hogy a wikipédia szerint az ember apai ágon magyar származású.

Ebből kifolyólag felhívtam a csabai születésű – mert mindenki csabai – Dr. Dobot, azaz Csányi Zolikát, a Blackout szegelő májsztróját, aki csak nevetett a felvetésemen.

De nem adtam fel!

Így az utam Magyarország egyik legnagyobb, hanem a legnagyobb Faith No More rajongójához, (a csabai) Miklós Attilához vezetett. Ugyanis a PinkPunkrz énekes-bőgőse vagy tízszer látta már játszani hőseit.

 

A PinkPunkrz – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Egyfekvésű Atesz nem sokat magyaráz – Fotó: Such Tamás/behir.hu

 

Elmesélte, eddig nem tudta pontosan megfogalmazni, hogy mi az a hihetetlen hangulat, ami megfogja abban a zenében, de ma megvilágosodott: a csabaiság! Továbbá mint MSZP-s képviselő hozzáfűzte, „fel kell kutatni Bill felmenőit és erre egy albizottságot kell létrehozni az önkormányzatnál, amelynek a vezetésére jelentkezem. Nem különben Faith No More koncertet Békéscsabára!”

(Kár, hogy Billnek nem Gold a vezetékneve, mert akkor talán az aranykezű Arany Attilának is lehetne köze hozzá. De nem.)

És íme, az igazság:

További programok »

Kultúra

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán. A festőóriás 180. születésnapja alkalmából megkoszorúzták a művész mellszobrát a Munkácsy Mihály Múzeum kertjében, majd megnyílt az a kiállítás, amely Munkácsy Honfoglalás című festményének két vázlatát mutatja be. Ezzel egy időben a 2024-es év Munkácsy torta pályázat díjazottját is elismerték a nagyközönség előtt.
2024. február 20. 19:21
FEL