Csabai kick-box éremdömping Plovdivból

2022. április 21. 17:30 | behir

A versenyzők lételeme a versenyzés, hiszen ez jelenti a számukra a fontos motivációt. A WAKO nemzetközi versenynaptárát meglehetősen „megtépázta” a koronavírus járvány. Egymásután maradtak el olyan rangos világkupák, mint az Irish Open, az olasz pointfighting Cup, az Austria Classic, Athen Challenge.

Ezeken a megmérettetéseken a magyar utánpótlás kick-box versenyzők legtöbbször kiemelkedően eredményesen szerepeltek. A versenyek elmaradása nem csak motiváció hiányát jelentette, de a felkészülést is gátolta az év legfontosabb versenyére, a korosztályos világbajnokságra. Ezért is nagyon fontosak az elérhető egyén versenylehetőségek, s ezért utazott Bulgáriába, Plovdivba a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Debreczeni Dezső vezette point-fighting kick-box csapata, a Plovdív Open „B” kategóriás nemzetközi versenyre, amelyen magyar, bosnyák és bolgár sportolók vettek részt.

Nagy kihívást jelentett a verseny a fiataloknak. A bolgár kick-box az utóbbi években ugrásszerűen fejlődött a tatamis szabályrendszerekben. Edzőtermek, a versenylehetőségek biztosítása, jó marketing munka, meghatározó olasz sztáredző szerződtetése – mind azt mutatta, hogy a fejlődés nem véletlen. A csabai fiatalokat bizony nagy erőpróba elé állította a verseny, jól szolgálva fő célját, a felkészülést. Megállták a helyüket, hiszen a 19 érmet szerzett csapatból a negyedik helyen végeztek az éremtáblázaton 19 arany, 11 ezüst és 9 bronzéremmel. Debreczeni Frida, Szikora Bence és Jancsó Lili három aranyérmet szerzett, de nem sokkal maradt le Viczián Dániel sem két arany és egy ezüstérmével. A sikerhez hozzájárult Laurincz Boglárka és Viczián Dániel segédedzői munkája és Malatyinszki Mihály szervező tevékenysége.

Viczián Dániel – Forrás: Debreczeni Dezső

A kétszeres bajnok Viczián Dániel – Forrás: Debreczeni Dezső

 

Debreczeni Dezső vezetőedző gondolatai a versenyről:

„A szinte a teljes bolgár kick-box mezőnyt felsorakoztató versenyre meghívást kapott a Debreczeni Team csapata. Amikor megérkeztünk, szívélyes fogadtatásban volt részünk, amiről a vendéglátó sportbarátaink gondoskodtak. Nagyon színvonalasan megrendezett, jól szervezett, nagyon jó versenyen vehettünk részt. Az egész verseny ideje alatt minden gördülékenyen haladt. Az erős mezőnyben, igazán szoros meccseket vívtak versenyzőink, nemzetközi és kontinensviadalokról jól ismert versenyzőkkel is.

Tapasztalt, sportszerű bíráskodás jellemezte az egész versenyt. A verseny a felkészülésen túl, lehetőséget biztosított a bolgár és bosnyák mezőny feltérképezésére, amit a hazai pályájukon tehettünk meg, ezzel még több tapasztalatot szerezve az elkövetkező versenyidőszakra. 

Szóba került egy hosszú távú együttműködési javaslat a vendéglátó Star Team csapatával. Miszerint a nagy nemzetközi versenyek elmaradása miatt újra kell gondolni a versenyek szervezését és ha kisebb létszámmal is, de meg kell próbálni a nemzetközi mezőny csapataiból néhányat egy adott ország kick-box mezőnyével megismertetni. Hasonlóan, mint ahogyan erre most sor került. Tervek szerint a nem túl távoli jövőben, Békéscsaba is otthona lehet hasonló, nemzetközi csapatokat is vendégül látó rangos utánpótlás kick-box versenynek.”

 

A Debreczeni Team – Forrás: Debreczeni Dezső

 

EREDMÉNYEK:
POINT-FIGHTING SZABÁLYRENDSZER

Felnőtt korosztály
63 kg 2. Viczián Dániel
55 kg. 2.Viczián  Vivien

Junior korosztály
63 kg. 1. Viczián Dániel
69 kg. 1. Viczián Dániel
55 kg. 3. Viczián  Vivien
60 kg. 2. Pántya Réka
+70 kg. 1. Pántya Réka

Kadet 2 (ifjúsági)  korosztály
32 kg. 1. Szikora Bence
37 kg. 3. Jancsó Barnabás
42 kg. 3. Gyeraj Ákos
52 kg. 2. Csiernyik Zsombor
57 kg. 3. Csiernyik Zsombor
42 kg. 2. Kása Hanna
50 kg. 2. Fördős Jázmin
55 kg. 2. Szabó Szófia
+65 kg. 1. Jancsó Lili

Debreczeni Frida – Forrás: Debreczeni Dezső

A háromszoros győztes Debreczeni Frida – Forrás: Debreczeni Dezső

 

Kadet 1 (serdülő)  korosztály
32 kg. 1. Szikora Bence
47 kg. 3. Szűcs Levente
28 kg. 3. Jancsó Csenge
32 kg. 1. Debreczeni Frida
37 kg. 1. Debreczeni Frida
+47 kg. 1. Jancsó Lili

Gyermek korosztály:
30 kg. 1. Szikora Gergő
33 kg. 2. Szikora Gergő

27 kg. 1. Nátor Petra
30 kg. 1. Debreczeni Lilla
33 kg. 2. Debreczeni Lilla
+36 kg. 1. Batke Erzsébet
 

Kezdők kategóriája:

Point-fighting
kadet 2 (Ifjúsági) korosztály
42 kg. 2. Jancsó Barnabás

Kadet 1  korosztály
47 kg. 1. Szűcs Levente
+47 kg. 1. Szűcs Levente
28 kg. 1. Nátor Petra

LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER

Junior korosztály
60 kg. 3. Pántya Réka
Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály
42 kg. 3. Gyeraj Ákos
42 kg. 3. Kása Hanna

Kadet 1 (Serdülő) korosztály
32 kg. 1. Szikora Bence
32 kg. 1. Debreczeni Frida
+47 kg. 1. Jancsó Lili


Kezdő kadet 2 (Ifjúsági) korosztály
42 kg. 2. Kása Hanna

(forrás: Gregor László)

 

A Debreczeni Team – Forrás: Debreczeni Dezső

További programok »

Sport

Óriási bravúr! Az Előre NKSE idegenben győzte le az El-ben szereplő Siófokot

A 6. helyezett Siófok otthonában folytatta a női kézilabda NB I küzdelmeit a 12 fordulót követően utolsó előtti pozíciót elfoglaló Békéscsabai Előre NKSE kedden. A viharsarki együttes óriásit ment, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen aratott siker után, immáron másodjára győzött le egy Európa-ligában szereplő együttest, ráadásul ez volt az első idegenbeli diadala ebben az első osztályú szezonban.
2023. január 31. 20:09
FEL